Gușa – Top 3 cauze pentru care apare bărbia dublă. La una sigur nu te-ai fi gândit

Dr. Pascal Dameh, chirurg estetician vorbește despre cauzele pentru care poate apărea inestetica gușă.
20.09.2020 | Mădălina Drăgoi
Gușa – Top 3 cauze pentru care apare bărbia dublă. La una sigur nu te-ai fi gândit
Liposucția poate fi efectuată și cu alte proceduri, de exemplu grăsimea eliminată poate fi redistribuită în alte zone ale corpului, redându-le fermitate și volum, precum coapsele, obraji sau buze.

Dacă la bebeluși și copiii mici bărbia dublă este o trăsătură ce îi face simpatici, la adulți indiferent de vârstă gușa creează un aspect inestetic. Am aflat de la chirurgul estetician Pascal Dameh cauzele pentru care apare gușa și metodele de eliminare.

CSÎD: Ce este bărbia dublă sau gușa? 

Dr. Pascal Dameh: Bărbia dublă este excesul de piele și grăsime de sub bărbie.

Gușa sau bărbia dublă – cauze

CSÎD: De ce apare gușa?

Dr. Pascal Dameh: Apariția acesteia se formează din cauza mai multor factori, precum acumularea unui alt strat de grăsime sub bărbie atunci când greutatea crește, fiind cauza unui stil de viață nesănătos, procesul de îmbătrânire și genetică, care de cele mai multe ori joacă un rol foarte important în dezvoltarea bărbiei duble fiind prezentă și în cazul persoanelor slabe.

În ce poziție stai la computer?

CSÎD: Ce alte cauze mai sunt?

Dr. Pascal Dameh: O altă cauză a apariției bărbiei duble, la care mulți dintre noi nici nu ne gândim că poate fi, este postura incorectă. Știm cu toții ca o postură incorectă poate cauza numeroase probleme cum ar fi durerile de spate, iar orele îndelungate petrecute la birou într-o postură neadecvată a capului și a gâtului sau cititul în pat pun presiune asupra mușchiului platisma, contribuind la formarea bărbiei duble.

Este bărbia dublă o problemă medicală?

CSÎD: Când trebuie să ne îngrijoreze bărbia dublă?

Dr. Pascal Dameh: În cele mai multe cazuri, apariția bărbiei duble nu trebuie să ne îngrijoreze din punct de vedere medical, fiind mai mult o problemă estetică, însă poate fi un semn al unei vieți nesănătoase.

Cum putem scăpa de bărbia dublă?

CSÎD: Cum poate fi eliminată bărbia dublă?

Dr. Pascal Dameh: Există mai multe soluții de eliminare a bărbiei duble: liposucția, liftingul chirurgical sau lipoliza, care presupune

injectarea unui amestec de substanțe active care ajută la topirea depozitelor de grăsime.

Dr. Pascal Dameh, chirurg estetician

 

Ordinea aplicării produselor de skincare
Ordinea aplicării produselor de skincare