Liposucţie cu laser, tratamentul care te scapă de grăsimea inestetică!

Lipoaspiraţia laser este o modalitate simplă şi cu rezultate imediat vizibile folosită pentru a obţine o siluetă de invidiat! Faţă de varianta clasică, acest nou tip nou de liposucţie utilizează căldura produsă de laser pentru a “pastifica”, a lichefia grăsimea, făcând-o mult mai uşor de îndepărtat.
Liposucţie cu laser, tratamentul care te scapă de grăsimea inestetică!

Lipoaspiraţia laser este o modalitate simplă şi cu rezultate imediat vizibile folosită pentru a obţine o siluetă de invidiat!

Faţă de varianta clasică, acest nou tip nou de liposucţie utilizează căldura produsă de laser pentru a “pastifica”, a lichefia grăsimea, făcând-o mult mai uşor de îndepărtat.

Scopul acestei intervenţii chirurgicale estetice este similar cu cel al liposucţiei obişnuite: de a oferi o siluetă de vis tuturor celor care visează la asta, redând o linie armonioasă corpului.

Metoda lipoaspiraţiei laser este recent apărută, dar a devenit în scurt timp una dintre cele mai solicitate intervenţii estetice.

Cine este candidatul potrivit pentru liposucţie cu laser? Cui nu îi este indicată?

Pacientul potrivit pentru această intervenţie este o persoană majoră,  cu depozite mici şi medii de grăsime, persistente, localizate în anumite zone (abdomen, flancuri, coapse, genunchi, guşă, braţe…etc.), depozite care, în pofida adoptării de diete sau a practicării unor activităţi fizice, nu au dispărut sau nu s-au diminuat.

„Intervenţia nu este indicată pacienţilor cu obezitate, cu depozite adipoase mari, pentru că liposucţia indiferent de metoda utilizată, nu este o modalitate de a slăbi. Această categorie de persoane va urma întâi o dietă şi va adopta un stil de viaţă sănătos cu efectuare zilnică de exerciţii fizice, dupa care, după pierderea în greutate, se va practica lipoaspiraţia grăsimii rămase.
Se recomandă precauţie sau este chiar contraindicată realizarea lipoaspiraţiei la persoanele cu probleme de sănătate: boli autoimune, afecţiuni caracterizate de deficit de coagulare şi predispoziţie spre sângerări.
De asemenea, nu se va efectua intervenţia la paciente însărcinate sau ce alăptează. Proaspetele mămici vor trebui să aştepte câteva luni de la întreruperea alăptarii, pentru ca organismul să aibă şansa să se recupereze după toate modificările (atât de greutate cât şi hormonale).” a declarat Dr. Cristian Niţescu, Medic primar chirurgie plastică – microchirurgie reconstructivă.

Ce presupune liposucţia cu laser şi care sunt efectele?

Concret, lipoaspiraţia laser presupune următorii paşi: iniţial, zonele vizate sunt inflitrate cu o soluţie specială, la fel ca în cazul lipoaspiraţiei clasice. Urmează realizarea unor incizii şi, prin utilizarea unei canule ce are atasata o lumina laser Nd-yag, se lichefiază grăsimea (căldura emisă de laser “topeşte” celulele grase limitând sângerarea deoarece produce coagulare la nivelul vaselor mici). Ulterior prin aceleaşi incizii se introduce o altă canulă, ce este ataşată la un sistem de vacuum şi astfel se aspiră grăsimea “pastificată”.

Unul dintre avantajele acestei intervenţii este acela că aceasta nu doar îndepărtează depozitele inestetice de grăsime, ci şi conferă o elasticitate sporită tegumentelor (datorită căldurii produse de laser ce îmbunătăţeşte vascularizaţia în zonele de tegument de deasupra grăsimii lipoaspirate).

Faţă de lipoaspiraţia clasică, metoda cu laser este mult mai eficientă în cazul pacienţilor cu piele laxă, neelastică, conferind astfel şi un aspect mai ferm zonelor operate. De asemenea sângerarea este minimă iar grăsimea se extrage usor, astfel că vânătăile şi edemul (umflarea) la nivelul zonelor lipoaspirate sunt mult mai reduse decât în cazul lipoaspiraţiei clasice. Durerea şi disconfortul pacientului sunt deci reduse. Recuperarea este mult mai rapidă după liposucţia laser, aşadar pacienţii revin mai repede la activităţile zilnice şi la serviciu.” ne povesteşte Dr. Cristian Niţescu

Foarte important de ştiut este că liposucţia laser, la fel ca oricare altă metodă, nu constituie un mod de a slăbi. După vindecare,  pentru o perioadă de aproximativ un an, in zonele lipoaspirate nu se va mai depune grăsime, dar acest lucru nu înseamnă că pacientul nu se poate îngrăşa. Rezultatele obţinute sunt de excepţie, dar, pe termen lung, rezultatele postoperatorii sunt în strânsă legătură cu disciplina şi complianţa cu care pacientul respecta indicatiile medicului chirurg plastician.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Cristian Nițescu - Medic primar chirurgie plastică și estetică
Dr. Cristian Nițescu este medic primar chirurgie plastică și estetică, doctor în științe medicale și își desfășoară activitatea în cadrul Royal Hospital, fiind și director medical al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, București, timp de zece ani. Are ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”