Buze mai voluminoase, cu aspect natural. Tot ce trebuie să știi despre acidul hialuronic. Ce recomandă Dr. Delbani, medic estetician

  • Publicat:
  • Actualizat:

Perfecțiunea este una dintre aşteptările celor care trec pragul cabinetelor de înfrumusețare, iar primul lucru care ne poate ajuta să îmbunătățim anumite aspecte ale noastre este acidul hialuronic, ce nu dăunează sănătății, din contră, ne ajută să arătăm mai tineri odată cu înaintarea în vârstă și ne ajută să obținem profilul pe care ni l-am dorit.

Medicul estetician Dr. Delbani ne-a vorbit despre aceste tratamente de înfrumusețare pe bază de acid hialuronic și care sunt cele mai bune recomandări dacă dorim să facem o schimbare.

Dr. Delbani este specialist în chirurgie plastică și reconstructivă după o pregătire de aproximativ 12 ani.  Medicina este un domeniu amplu care necesită o perfecționare și învățare continuă, fapt care a dus la participarea medicului  la numeroase congrese și cursuri de specialitate atât în România, cât și în străinatate. Dr. Delbani a absolvit Facultatea de Medicină „Carol Davila” din Bucureșți, specializarea Medicină generală.

 

Biologic vorbind, fibrele de colagen se degradează, țesuturile își pierd elasticitatea, dar și nivelul de hidratare. Mai mult, oasele feței se micșorează și suferă procesului de retracție, iar stratul adipos se atrofiază. Acidul hialuronic injectat are un efect natural și devine o nevoie odată cu vârsta, datorită cursului natural al vieții.

Însă îți poți dori o schimbare și dacă ești tânăr și nu identifici vreuna din situațiile de mai sus. Estetica este făcută pentru cei care își doresc să ajungă la cea mai bună versiune a lor, iar un medic bun va ști exact ce trebuie să-i ofere.

Doctor Delbani ne sfătuiește să nu amânăm îngrijirea tenului:

Tratamentele dermatologice şi micile intervenţii non-invazive cu acid hialuronic sunt recomandate chiar de la vârsta majoratului, tocmai pentru a nu ajunge la operaţii mai complicate 10-20 de ani mai târziu.

Recomandările doctorului Delbani, medic estetician

În ceea ce privește anumite regiuni ale corpului care pot fi îmbunătățite cu acid hialuronic, Dr. Delbani ne-a spus că astfel de intervenții sunt non-invazive și de cele mai multe ori se apelează la ele cam pentru majoritatea problemelor atunci când vine vorba de îmbunătățirea vizibilă a aspectului pielii.  Cu acid hialuronic putem face augmentarea buzelor, pomeții, jawline (conturarea mandibulei), umplerea cearcănelor, umplerea șanțurilor nazogeniene și nazolabiale, umplerea tâmplelor, dar și  augmentarea mentonierei.

Se știe clar că după prima intervenție cu acid hialuronic, ai nevoie și de a doua! Aceste tratamente trebuie repetate la o perioada de timp, iar Dr. Delbani este de părere că trupul nostru trebuie obișnuit:

Acidul hialuronic se regăsește natural în corp și are cele mai mari concentrații în ochi, în piele și mai ales în articulații. Atunci când se aplică la nivelul pielii, acidul hialuronic atrage apă, ceea ce permite acesteia să devină mai hidratată. Acesta se absoarbe în timp, dar trebuie repetată procedura ca organismul să nu mai asimileze atât de mult. De cele mai multe ori, aceste tratamente trebuie repetate la 5-6 luni.

Atunci când îți doreșți o intervenție la nivelul nasului, ai de ales între rinocorecție sau rinoplastie, dacă nu știi exact ce ți-ar putea aduce rezultatul dorit, Dr. Delbani recomandă ca asceste aspecte să se stabilească la consult: “Totul depinde de comunicare și de ceea ce își dorește să obțină clientul, dar și de criteriile clare ale fizicului.”

În ceea ce privește dozajul de acid hialuronic, trebuie să se știe de la început că efectele acidului  injectabil sunt văzute imediat.

Dozajul se stabilește în funcție de forma feței și necesitatea fiecărei zone ale feței, respectându-se în anumite zone dozajele pentru a evita complicațiile ulterioare, potrivit Dr. Delbani.

Dacă îți dorești să faci o schimbare, dar îți este teamă de anumite consecințe, trebuie să știi că riscurile sunt minime, iar eventualele efecte care pot apărea sunt edeme (umflături), inflamații, vânătăi, hematoame și compresie vasculară (necroză). Însă, Dr. Delbani asigură că o astfel de procedură provoacă doar puțin disconfort, mai ales că se va folosi  un anestezic local pentru a reduce șansele de a resimți orice fel durere.

Cu o experiență de peste 12 ani şi cu vaste cunoștințe în chirurgia plastică și reconstructivă, dobândită în cele mai mari spitale de urgență din București, precum Spitalul Clinic de Urgență București sau Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, numeroasele traininguri, workshopuri și colaborări, desfășurate în țară și în străînătate, Dr. Delbani este apreciat pentru sutele de cazuri reușite și de pacienți fericiți.

Alege Dr. Delbani! Alege în primul rând sănătatea și simetria în ceea ce privește corpul tău. Pentru mai multe informații, intră chiar acum pe www.drdelbani.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News