Stresul devine cauza numărul 1 în problemele de cădere a părului. De ce pierdem fire și când să apelăm la tratament și implant de păr

De la începutul crizei COVID-19, tot mai multe persoane se confruntă cu probleme de cădere a părului.
  • Publicat:

Ensar Duman (www.ensarduman.ro), specialist în reconstrucții prin implant de păr susține că, mai nou, stresul este factorul numărul 1 care afectează sănătatea rădăcinilor și scurtează durata de viață a firelor de păr. Până la declanșarea crizei COVID-19, stresul era al doilea factor declanșator al căderii părului după problemele ereditare. Situația s-a schimbat însă de la izbucnirea pandemiei.

Pierdem în general 50-100 de fire de păr pe zi. În timpul acesta, alte sute de mii de fire ar trebui să se pregătească să le înlocuiască. Când procesul natural de regenerare este întrerupt și rădăcinile din anumite zone produc mai puțin de 5 fire de păr, există probleme reale.

Statisticile arată că una din trei femei se confruntă în timpul vieții cu probleme la nivelul podoabei capilare, iar la nivel global, 2 din 3 bărbați chelesc până la 45 de ani.

Consilierul medical, Ensar Duman a remarcat o creștere îngrijorătoare a numărului persoanelor care acuză probleme de cădere a părului, de la izbucnirea pandemiei COVID-19.

Rata de reușită a implantului de păr la bărbați este de 90%

Specialistul în tratamente de păr cu laser și reconstrucții capilare prin implant vine cu explicații și soluții.

Niciodată nu s-a întâmplat ca un număr atât de mare de oameni să acuze în același timp probleme de căderea a părului. De la adolescente și până la femei mature sau tineri de 20 – 25 de ani, toți se plâng de același lucru. Schimbarea texturii firului de păr, pierderea masivă a firelor de păr și regenerarea lentă, greoaie. Celor care vin la mine le recomand depistarea cauzelor și abia apoi remedierea efectelor cu ajutorul tratamentului cu laser sau reconstrucției prin implant de păr.

Când vorbim despre reconstrucția prin implant de păr la femei, vorbim despre o rata de reușită de 40-50%, pe când, la bărbați avem un procent de reușită de 90%. De aceea, eu recomand implantul de păr bărbaților și rar femeilor.

Procedura de implant de păr se realizează în Turcia. Ea presupune recoltarea grefelor de păr din zona din spate a capului și laterale și implantarea lor în porțiunile cu probleme.

Procedura poate dura până la 7-8 ore și necesită 3 zile de ședere în Turcia, în Istanbul. După 2 luni rădăcinile implantate vor începe să se regenereze natural.

Pentru femei recomand tratamentul cu laser pentru creșterea părului. Terapia este indicată și dă rezultate în 97-99% dintre cazuri, cele trei procente sunt cazuri de alopecii rare sau cele de la copii.

Terapia cu laser pentru păr se realizează la București, în 48 de ședințe de 20 de minute sau 24 de ședințe de 40 de minute/ săptămână. Tehnica este non-invazivă, fără dureri și disconfort pentru pacient și poate fi urmată de femei și bărbați, explică Ensar Duman.

Cauze care duc la pierderea părului și apariția cheliei

Specialistul a întocmit un clasament al cauzelor care declanșează pierderea părului și chelirea timpurie:

  • Genetice. Cauze moștenite pe linie genetică.
  • Stres și oboseală. Efectele apar la câteva luni după o perioadă încărcată, epuizare emoțională sau cu volum mare de muncă.
  • Afecțiuni medicale. Disfuncții ale tiroidei, anemii sau alopecii.
  • Carențe de vitamine și minerale. Lipsa fierului, zincului și a vitaminei B12 din organism.
  • Hormonale. Dezechilibrele hormonale care perturbă ciclurile normale de regenerare.
  • Medicamente. Efecte adverse ale tratamentelor medicamentoase.
  • Coafarea excesivă și produsele de îngrijire neadecvate. Folosirea în exces a dispozitivelor de coafare, întreținere neadecvată.

Îngrijorător este faptul că stresul devine cauza numărul 1 în problemele de cădere a părului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân