Exercițiul care reduce glicemia și arde grăsimile. Trebuie doar să stai pe scaun

Acest exercițiu vine și cu beneficii pentru slăbire, dietă și trebuie practicat zilnic timp de 30 de minute la intensitate mică sau moderată. Este vorba de exerciții de gambe.
  • Publicat:
Exercițiul care reduce glicemia și arde grăsimile. Trebuie doar să stai pe scaun
Foto: profimedia / Exercițiul care reduce glicemia și arde grăsimile. Trebuie doar să stai pe scaun

Deși sedentarismul este o reală problemă, se pare că dacă stai pe un scaun se poate reduce nivelul glicemiei și se poate evita apariția diabetului de tip 2 spre deosebire de o plimbare sau dacă ieși la alergat. În felul acesta se îmbunătățește sănătatea metabolică. Un nou studiu publicat în jurnalul iScience sugerează că un exercițiu pentru picioare poate îmbunătăți reglarea glicemiei față de metodele tradiționale. Acest exercițiu vine și cu beneficii pentru slăbire, dietă și trebuie practicat zilnic timp de 30 de minute la intensitate mică sau moderată. Astfel reduci riscul de diabet de tip 2. Este vorba de un exercițiu de gambe.

Acest tip de exercițiu poate fi realizat din poziție de șezut și presupune antrenarea gambelor. Gambele joacă un rol esențial pentru mers și alergat și, spre deosebire de alți mușchi care folosesc carbohidrații depozitați pentru energie, mușchiul solear funcționează complet diferit. Acesta se folosește de un mix de energie din sânge, numită glucoză și grăsimi din sânge, numite lipoproteine. Activat corect, mușchiul solear poate crește metabolismul oxidativ local pentru câteva ore.

Cercetătorii Universității din Houston au testat participanții sedentari care au făcut exerciții de gambe după ce au ingerat băuturi cu glucoză. Experimentul sugerează că participanții își pot reduce glicemia cu până la 52% după o singură sesiune de contracții ale mușchiului solear. Studiul arată că acest exercițiu reduce și cantitatea de insulină eliminată de pancreas cu până la 60%.

Mai mult, studiul arată că dacă mușchiul solear rămâne activat este mai eficient la dublarea ratei de grăsime metabolice și reduce nivelul trigliceridelor din sânge.

Cum să faci exerciții de gambe (mușchiul solear)

Stai pe un scaun cu tălpile pe podea și relaxează corpul. Tot ce trebuie să faci este să ridici călcâiele de pe podea și să rămâi cu picioarele pe vârfuri. Repetă de câte ori simți nevoia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân