Suero – limonada mexicană bună pe caniculă dar și pentru mahmureală. Avem rețeta! Are un ingredient ieftin la care nu te aștepți!

O băutură excelentă ce te ajută instant să te hidratezi este suero. Vine din Mexic dar se poate face ușor și în România
  • Publicat:
Suero – limonada mexicană bună pe caniculă dar și pentru mahmureală. Avem rețeta! Are un ingredient ieftin la care nu te aștepți!
Ai încercat suero- limonada mexicană ce te hidratează dar ești și împotriva mahmurelii? Avem rețeta” Foto: Shutterstock

Vara, mai mult ca oricând chiar și persoanele care nu sunt fani ai bătului de apă plată se abonează la acest obicei. Și bine fac! Prin transpirație se elimină apa și săruri din organism. Și este timpul să reface rezervele. Ei bine, de la popoarele care au parte de căldură mai tot timpul anului, putem să învățăm trucuri și rețete utile pentru perioadele de caniculă de la noi.

Spre exemplu, în Mexic este foarte popular să bei pentru te menține hidratat suero. Suero este un soi de băutură energizantă de casă mexicană.

De fapt, este similar cu o limonadă, dar cu sare în loc de zahăr. Este o rețetă foarte simplă și cu siguranță vei avea deja toate ingredientele. În plus, se spune că ar fi cel mai bun remediu pentru mahmureală. Dacă mergeți în Mexic însă trebuie să știți că suero i se mai spune și laptelui bătut, atenție deci ce primiți când îl comandați.

La ce te ajută suero?

Suero nu este bun doar atunci când mercurul termometrelor crește simțitor și simți cum te deshidratezi. Este bun și atunci când faci sport, când alergi de exemplu. Sau când mergi la sală. Suero poate fi consumată tot timpului anului. Poate vă întrebați de ce are sare și nu zahăr? Sarea te ajută să reții lichidele după ce te-ai deshidratat. Mexicanii mai beau suero și când sunt bolnavi, atunci când au febră de exemplu. Suero este recomandat și în cazurile de gripă datorită nevoii de hidratare a organismului.

Ce ingrediente sunt necesare pentru rețeta de suero?

Pentru această băutură bună pentru caniculă dar și pentru persoanele care au exagerat cu alcoolul și se simt mahmure aveți nevoie de următoarele ingrediente: Sare de mare (atenție sarea de masă are un gust mai intens), lămâie, apă minerală, cuburi de gheață.

Suero – rețetă

  • 500 ml de apă minerală carbogazoasă
  • Sucul de la un lime sau o lămâie normal
  • ¾ linguriță sare de mare (puteți pune chiar mai puțin, o jumătate de linguriță la început pentru a vă obișnui cu gustul.

Mod de preparare:

Apa rece și sarea se pun într-o cană pentru limonadă. Se stoace sucul lime sau de la lămâie și se amestecă bine. Se pune la rece sau se pun cuburi de gheață. Se consumă rece. P.s. Atenție la consumul de sare în fiecare zi pentru a nu avea probleme de sănătate de tipul hipertensiunii arteriale!

Surse: The Other Side of Tortilla

Invincius Fitness

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân