Sosul perfect pentru friptură. Rețetă de sos chimicurri, o explozie de arome și vitamine

  • Publicat:
Sosul perfect pentru friptură. Rețetă de sos chimicurri, o explozie de arome și vitamine
Foto: Paula Rotaru

Sătul de sosurile pline de chimicale din comerț? Încearcă această rețetă de sos chimicurri, care se potrivește perfect cu carnea la grătar, dar și în paste sau salate.

La bază un sos argentinian, sosul chimicurri este ideal pentru carnea de vită friptă la grătar, dar și cea de porc, pui sau chiar peștele ori legumele sau humusul capătă un gust fantastic când le sunt alăturate acest preparat foarte aromat.

Sosul chimicurri este plin de vitamine și minerale datorită ingredientelor vegetale proaspete, în special pătrunjelului din compoziție. Partea și mai bună este că poate fi păstrat la borcan, în frigider, până la 2-3 săptămâni, deci poți face o cantitate mai mare în avans.

Iată cât de ușor se prepară sosul chimicurri!

Sos chimicurri: ingrediente necesare

Pentru această rețetă, pune pe lista de cumpărături următoarele ingrediente:

  • 2 legături de pătrunjel proaspăt tocat
  • 80 ml ulei de măsline
  • 30 ml oțet din vin roșu
  • 3 căței de usturoi tocați cubulețe
  • 1 linguriță de oregano uscat sau câteva fire de oregano proaspăt tocat mărunt
  • o jumătate de linguriță de fulgi de chili sau 1 ardei iute roșu sau verde tăiat mărunt
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • sare și piper, câte o jumătate de linguriță
  • opțional – câteva frunze de coriandru proaspăt tocat mărunt

Rețetă de sos chimicurri: mod de preparare

Sosul chimicurri este extrem de simplu de făcut. Nu trebuie decât să toci mărunt verdeața, usturoiul și ardeiul iute, dacă nu folosești fulgi de chili, apoi să amesteci într-un castron toate ingredientele.

Dacă vrei să obții un sos mai catifelat, poți da compoziția la blender.

E de preferat să lași sosul la frigider măcar 30 de minute înainte de servire. Cu cât sosul „se odihnește” mai mult timp, cu atât aromele se vor întrepătrunde mai bine și gustul va fi desăvârșit.

sos chimicurri
Foto: Shutterstock

Sursă rețetă: cravinghomecooked.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: