Sosul bun la orice care nu îngrașă! Este delicios și ușor de preparat!

Renunță la maioneză și la alte sosuri bogate în calorii sau pline de aditivi. Te vei îndrăgosti să consumi acest sos făcut în casă!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sosul bun la orice care nu îngrașă! Este delicios și ușor de preparat!

Mâncarea este mult mai bună dacă avem un sos delicios. Nimic mai adevărat! Fie că vorbim despre preparate principale precum carne, pește, legume la cuptor sau chiar deserturi, fructe. Însă majoritatea sosurilor sunt bogate în kilocalorii și sărace în nutrienți. Ceea ce nu este deloc pe placul arterelor *vezi depunerile de colesterol pe vasele de sânge” și nici pe placul procesului de slăbire.

Însă mâncare nu trebuie să fie fadă pentru a fi sănătoasă. Trebuie doar să facem alegeri inteligente. Spre exemplu, poți da mai multă savoare mâncărurilor cu carne, pește sau chiar celebrilor cartofi copți cu un sos dietetic din iaurt. În plus conține și aromă de usturoi.

Sos de iaurt cu usturoi – ingrediente necesare

Atunci când mergeți la supermarket sau la piață, puneți pe lista de cumpărături un iaurt degresat, usturoi – de preferință din agricultura biologică, verdețuri de sezon *pătrunjel sau mărar sau germeni de plante, sare, piper, lămâie.

Sos de iaurt dietetic cu usturoi

Ingrediente:

  • 300 grame de iaurt dietetic
  • 3 căței de usturoi cât mai fin tocați
  • O jumătate de legătură de verdeață de sezon – în funcție de gust
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare:

Usturoiul se curăță de coajă și se toacă cât mai fin. Verdețurile se curăță, se spală energic sub jet de apă rece și se usucă cu ajutorul unui prosop de bucătărie din hârtie. Se toacă cât mai fin. Într-un castron se pune iaurtul și se amestecă bine. Se adaugă usturoiul, verdeața mixându-se. Se condimentează cu zeamă de lămâie și sare după gust. La sfârșit se macină și piper. Se pune la rece sosul de iaurt cu usturoi. Poftă bună!

Nota redacției: Noi am încercat rețetă având la îndemână germeni de plante. Am asezonat o friptură de curcan făcută în cuptor cu vin alb alb și cartofi copți. Rezultatul a fost delicios.

Sursă: acestă rețetă am descoperit-o la un restaurant grecesc din Lefkada, Grecia și am adaptat-o în funcție de ingrediente.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân