Dragostea trece prin… stomac? 3 idei cu aluat de pâine pentru a-ți impresiona partenerul

Bucură-te de gustul simplu al pâinii făcute în casă cu familia ta cât mai des.
  • Publicat:
Dragostea trece prin… stomac? 3 idei cu aluat de pâine pentru a-ți impresiona partenerul
Ce să faci din aluat de pâine? Iată câteva idei delicioase? Foto: Mădălina Drăgoi

Pe aromele de mâncare proaspăt gătită ce se strecoară ușor prin ușa cuptorului cu plăcinte, prin capacul oalei cu ciorbă și ce ajung până în dormitor, multe cuvinte de dragoste se rostesc. Cuvinte ce conturează povești. Povești ce devin experiențe. Experiențe ce devin amintiri… Gătitul acasă are rolul lui de aur în rețeta oricărei relații de dragoste. Căci atunci când gătești dedici timpul, energia și priceperea ta în scopul hrănirii familiei. Iar hrana înseamnă energie, înseamnă gust, înseamnă conexiune, înseamnă experiențe, înseamnă grijă, înseamnă dragoste, înseamnă viață. Și înseamnă amintiri.

Așadar, fă o regulă din a găti acasă. Chiar dacă ai impresia că nu te pricepi acum la făcut mâncare, exersează. Totul ține de experiență. Și sunt preparate cu care nu vei da niciodată greș, mai ales dacă pui atenția acolo. Și energie bună.

Mulți (sau toți) bărbați, ca și femei, asta ca să nu mai vorbim despre copii devin fericiți când li se gătește. O formă supremă de a declara iubirea, grija, speranța, garanția că totul este și va fi bine.

Pâinea – ce să faci din aluat de pâine

Iar toate preparatele culinare se întâlnesc cu pâinea. Din aluatul sacru de pâine coci ”ziua de azi”, dar și ”ziua de mâine”. Aluatul de pâine are în general cea mai simplă rețetă: făină, apă, sare, drojdie, un strop de ulei. Ce poți faci din cel mai simplu aluat, cel de pâine? Poți împleti de exemplu, colaci. Da, așa cum făcea bunica ta. Colaci împletiți.

Gogoși, turte, dar și plăcintuțe

Mai poți face gogoși. Într-o tigaie cu ulei încins, se fac bile de aluat și se prăjesc până se rumesc. Apoi se pun pe șervețele de hârtie de bucătărie și se lasă ca excesul de ulei să se absoarbă. Se pot presăra cu puțin zahăr în care s-a pus baton de vanilie. Tot din aluatul de pâine se pot face și turte. Coca se modelează în bile și apoi se întind în foi, circa 1 cm grosime. În tigaia încinsă se pun la copt. Dar fără ulei sau grăsime în tigaie. Sunt gata când s-au rumenit. Dacă aveți și brânză de vaci, puteți să faceți plăcinte cu brânză din același aluat de pâine. Foile se întind subțiri, subțiri și se umplu cu brânză, cu ou și cu zahăr și arome naturale de vanilie. Se împachetează și se pun la cuptor. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân