Nu ai lapte să pui la clătite? Avem trucul perfect pentru clătite pufoase

Cine ar mânca niște clătite pufoase chiar în acest moment? Chiar dacă nu
  • Publicat:
Nu ai lapte să pui la clătite? Avem trucul perfect pentru clătite pufoase
Trucuri testate pentru clătite, foto Shutterstock

La clătite… înainte. Fie că le mâncăm ca atare, fie cu dulceață, gem sau magiun de prune ele sunt delicioase. Numai vorbim despre cât de appreciate sunt și clătitele cu cremă de ciocolată ori cele cu nuci și miere. Sau cu fructe proaspete și frișcă.

Însă în top sunt acum și clătitele cu diverse tipuri de brânză, clătitele cu somon, clătitele cu carne. Indiferent de ce tip de umplutură alegeți, clătitele proaspete sunt mereu binevenite.

Poți să faci clătite dacă nu ai toate ingredientele din rețeta clasică?

Ca la carte, rețeta de clătite menționează: făină, lapte, ouă, un praf de sare, un praf de zahăr, ulei, apă. Și totuși, multe persoane se plâng că nu le ies acasă clătitele. Mai ales dacă nu au toate ingredientele. Însă există mai multe variante de rețete de clătite. Iată câteva trucuri pentru a face clătite excelente.

Cu ce să înlocuiești laptele din clătite?

Dacă nu aveți lapte sau din diverse motive nu folosiți, puteți să adăugați spre exemplu: bere. Berea neagră este o opțiune excelentă.

Apa minerală – un alt ingredient pentru clătite. Acestea vor ieși pufoase și nu este nevoie de praf de copt.

Unt topit în compoziție – circa o lingură de unt va face diferența în compoziția de clătite. De asemenea, ungeți tigaia tot cu puțin unt. Clătitele vor avea o aromă deosebită, nu se vor prinde de tigaie, vor fi fine.

 Folosește făină pentru prăjituri și cerne-o!

Un alt secret pentru clătite fine, delictate este ca în locul făinii universale, folosiți făină pentru prăjituri.

Cu siguranță clătitele nu sunt atât de pretențioase precum cozonacul, dar dacă cerneți făina reușitul rețeței este garantat.

Adăugați suc de mere natural 100%. Dacă nu aveți lapte, apă minerală sau nu vă surâde să încercați bere, o idee este să folosiți suc natural de mere.

Aluatul de clătite iese perfect și dacă îl amestecați cu telul manual

Se amestecă aluatul cu un tel de crom tip balon, manual.

Nu amestecați prea mult aluatul.

Dacă folosiți praf de copt, adăugați puțin suc de lămâie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân