Ai 4 mere și nu știi ce să faci cu ele? Fă cea mai bună prăjitură din ele! Nu ai nevoie de mixer!

Am testat rețeta de prăjitura cu mere ce face furori pe internet.
  • Publicat:
Ai 4 mere și nu știi ce să faci cu ele? Fă cea mai bună prăjitură din ele! Nu ai nevoie de mixer!
Am testat o rețetă cu mere excelentă! Foto: Mădălina Drăgoi

Cât este vara de lungă, fructele proaspete sunt la mare căutare. Și nu de puține ori din dorința de a avea o alimentație cât mai sănătoasă cumpărăm multe fructe și legume proaspete. Iar unele dintre ele rămân neconsumate și se ofilesc, strică. Și de ce să nu recunoaștem, multe sfârșesc la gunoi. Ei bine, există nenumărate variante pentru a evita rispa alimentară. Una dintre ele este evident, să cumperi fix cât consumi. Nu un kilogram din fiecare fruct de care îți este poftă. Nu este nimic în neregulă să cumperi 1 măr, 200 grame cirește, 3 caise și 2 pere dacă asta poftești.

Tot în ideea de a stopa risipa alimentară am valorizat 4 mere ce nu mai erau tocmai apetisante, deh, cine poate concura cu cireșele în sezon? Și le-am transformat într-o prăjitură de nota 10. Rețeta face furori pe instagram.

Ce ingrediente sunt necesare pentru prăjitura cu mere?

4 mere mari, ouă, zahăr (brun sau alb), ulei de floarea soarelui sau unt topit, praf de copt, făină albă pentru prăjituri, lapte, lămâie. Se pot pune scorțișoară, vanilie, cardamom în funcție de preferințe.

Merele se caramelizează. Gustul este perfect! Foto: Mădălina Drăgoi

Prăjitură cu 4 mere mere – rețetă

Ingrediente:

  • 4 mere mari tăiate în feliuțe cât mai subțiri
  • 4 ouă
  • 100 grame de zahăr (sau mai puțin în funcție de cât de dulci sunt merele)
  • 140 grame de făină
  • 200 ml lapte
  • 40 ml ulei de floarea soarelui
  • Un praf de copt
  • Suc de lămâie
  • Condimente tip scorțișoară, cardamom, vanilie

Mod de preparare:

Se taie merele felii subțirele. Pot fi cu coajă. Se stropesc cu puțină zeamă de lămâie pentru a nu se oxida. Într-un castron se amestecă deodată 4 ouă (albușul și gălbenușul nu trebuie separate) și zahărul. Când s-au omogenizat se adaugă ușor, ușor laptele, făină, uleiul. La sfârșit se pune și praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt se pun merele și apoi se toarnă aluatul peste. Pe lasă la copt, la foc mediu circa 35 de minute. Testul cu scobitoarea este ajutor pentru a verifica dacă prăjitura s-a copt. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân