Tartă de legume în spirală – rețetă delicioasă ce face furori pe internet! Am testat-o!

Tarta de legume în spirală se poate consuma atât caldă cât și rece. Este potrivită și la prânz dar și la cină.
  • Publicat:
Tartă de legume în spirală – rețetă delicioasă ce face furori pe internet! Am testat-o!
Nu arunca legumele ofilite, fă cea mai frumoasă tartă! Noi am testat o rețetă! Foto: Mădălina Drăgoi

Cât este vara de lungă, legumele și fructele surâd colorate și sănătoase în grădini dar și în piețe. Și multe legume se cumpără, dar se și uită în frigider sau în cămară. Pentru că risipa alimentară este o problemă și în România, vă propunem să eficientizați cât mai bine resursele. Și diferența se va simți imediat în bugetul familiei.

Și cine a spus că mâncare din legume proaspete sau ofilite trebuie să fie plictisitoare sau fadă? Ei bine, am testat o rețetă excelentă perfectă pentru vegetarieni. Dar și vegani sau carnivori. Ingredientele se pot schimba în funcție de ce aveți acasă, dar și de preferințe este adevărat.

O tartă cu adevărat frumoasă și delicioasă – ce ingrediente sunt necesare

Pentru că vorbim despre evitare risipei alegeți în primul rând legumele pe care le aveți în frigider. Vinete, cartofi, morcovi, ceapă, dovlecei, roșii, ardei gras, usturoi etc. Acestor ingrediente li se adaugă ouă, brânză, sos de roșii, condimente. Dacă nu vreți brânză puteți pune tofu sau chiar cârnați, salam ori pește precum somon afumat. Aveți nevoie și de aluat tip aluat de pâine. Dar puteți folosi și aluat fraged (făină, unt, apă, oțet). Rețeta o găsiți aici

Tartă de legume în spirală – rețetă

Ingrediente:

 

  • 1 foaie de aluat pentru o formă rotundă
  • 1 vânătă
  • 3 roșii
  • 3 ardei roșii
  • 2 cepe
  • 2 linguri de concentrat de roșii
  • 2 ouă
  • 100 grame
  • Foie de copt
  • Piper
  • Sare
  • Busoioc, oregano după gust
tarta de legume, foto Mădălina Drăgoi
Iată cum se așează legumele, foto Mădălina Drăgoi

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 ºC. Se spală legumele și se pun deoparte. În funcție de legumele folosite acestea se curăță de coajă (morcovi, cartofi) și se prefierb 4,5 minunte. Se taie felii subțiri lungi, se scurg sau dacă nu au necesitat fierbere se sărează și se lasă la scurs. Se taie roșii, ceapă, vinete, ardei gras, usturoi.

Pe hârtie de copt se întinde aluatul și pune în tava rotundă pentru copt. Se iau feliile de vinete și se înconjoară marginea aluatului. Apoi se iau feliile de ardei gras și se înconjoară feliile de vinete. Apoi feliile de ceapă. Se folosesc toate ingredientele până se ajunge în mijlocul tăvii. Se bat 2 ouă și se adaugă și brânză. Conținutul se pune peste toată tarta de legume. Se asezonează cu sare, condimente preferate. Se coace aproximativ 35 de minute. Poftă bună!

Legumele au un gust minunat în această tartă frumoasă! Foto: Mădălina Drăgoi
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân