O rețetă inedită de compot de piersici fără zahăr. Ingredientul esențial care păstrează culoarea vie a piersicilor

  • Publicat:
O rețetă inedită de compot de piersici fără zahăr. Ingredientul esențial care păstrează culoarea vie a piersicilor
Foto: Shutterstock

Cauți o rețetă de compot de piersici fără zahăr, dar… mai altfel? Îți venim în ajutor și îți explicăm în detaliu cum se face. În plus, îți dezvăluim ingredientul secret care păstrează culoarea vibrantă oranj a piersicilor în compot.

Din ingrediente puține și fără să necesite prea mult timp, acest compot special de piersici fără zahăr poate fi făcut de oricine, chiar și de începători. În loc de zahăr vom folosi miere de albine sau sirop de arțar, iar pe măsură ce parcurgi rețeta vei afla și care este ingredientul pe care este obligatoriu să îl folosești în compoziție astfel încât rezultatul să fie nu doar delicios, ci și aspectuos.

Compot de piersici fără zahăr: ingrediente

Pentru această rețetă ai nevoie de 5 ingrediente și de 15 minute la dispoziție – atât durează să prepari acest compot de piersici fără zahăr.

Vedetele sunt piersicile, care trebuie să fie cât mai coapte, suculente și parfumate, iar acum e momentul potrivit, spre final de vară.

Ține cont însă că această rețetă are în compoziție mai mult fruct decât apă, deci din punct de vedere practic e mai degrabă un sirop gros în care sunt conservate piersicile. Ca un fel de chutney din punctul de vedere al consistenței, dar cu totul alte ingrediente în compoziție.

La compotul clasic regula e destul de simplă: fructe și apă în cantități aproape egale + zahăr (1 cană de zahăr la 4 căni de apă). Se fierb împreună până se înmoaie fructele și zahărul e complet dizolvat.

În cazul rețetei noastre, iată care sunt ingredientele necesare:

  • 8 piersici descojite, fără sâmburi și tăiate cuburi sau felii, mai mici sau mai mari, după preferințe
  • 5 linguri de miere de albine sau sirop de arțar
  • 50 ml apă (sau mai multă, în funcție de consistența dorită)
  • sucul de la o lămâie – acesta este ingredientul care va menține culoarea proaspătă a piersicilor
  • 1 linguriță de scorțișoară

Rețetă de compot de piersici fără zahăr

Pune pe foc mediu spre mare o cratiță și adaugă toate ingredientele de mai sus.

Adu la fierbere amestecul, apoi redu focul la minimum și lasă să fiarbă în continuare, amestecând ocazional, timp de 10 minute.

Piersicile trebuie să se înmoaie și lichidul să se transforme într-un sirop gros.

Compotul lăsat la răcit câteva minute se pune ulterior în borcane sterilizate, care se păstrează la frigider până la 7 zile.

Acest compot „altfel” de piersici poate fi servit cu iaurt, pe pâine prăjită, ca umplutură pentru clătite sau topping pentru vafe ori, de ce nu, cu înghețată de vanilie.

Foto: Shutterstock

Sursă rețetă: thisfarmgirlcooks.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân