Desert pufos cu glazură de unt şi lămâie

Ingrediente: 500 gr făină, 150 ml lapte călduţ, un cub drojdie proaspătă, 100 gr zahăr, 225 gr unt, 150 gr brânză slabă de vaci, 100 gr merişoare.
  • Publicat:
Desert pufos cu glazură de unt şi lămâie

Ingrediente: 500 gr făină, 150 ml lapte călduţ, un cub drojdie proaspătă, 100 gr zahăr, 225 gr unt, 150 gr brânză slabă de vaci, 100 gr merişoare.

Preparare: se amestecă făina, drojdia, laptele şi o linguriţă de zahăr. Separat, se dau prin mixer  175 gr unt, brânza, merişoarele şi restul de zahăr şi se toarnă peste aluat, amestecând până la omogenizare. Se lasă la crescut o oră apoi se ântinde ân tavă, se decupează şi se bagă la cuptor pentru  15-20 min, la 180 de grade Celsius. Pentru glazură se topeşte restul de unt cu 2-3 lg de  suc de lămâie şi zahăr. Se decorează cu merişoare şi zahăr pudră.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Sufleu de ciocolată topită VIDEO
Sufleu de ciocolată topită VIDEO
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”