Chec cu lămâie – delicios și sărac în grăsimi, rețetă testată

Am testat 3 rețete de chec cu lămâie până am avut succes. De data asta, checul pe care l-am copt într-o formă rotundă, a crescut pufos. În plus, nu este o rețetă cu mult unt.
  • Publicat:
Chec cu lămâie – delicios și sărac în grăsimi, rețetă testată
Checul cu lămâie este preferat indiferent de vârstă. Am testat o rețetă fără prea multe grăsimi, foto: Mădălina Drăgoi

Unele dintre cele mai bune gusturi de prăjituri sunt cele care au în compoziție și coajă de lămâie. De la clasicele prăjituri ”Alba ca zăpada” la Panetone cu coajă de citrice confiate – toate fascinează. În ultima vreme, multe gospodine au renunțat să mai facă rețete de prăjituri ce conțin coajă de lămâie căci cea provenită de lămâile convenționale nu este recomandată pentru consum din cauza substanțelor cu care sunt tratate fructele pentru a rezista  în timp.

Și totuși, dacă ai provizii de coajă de lămâie bio și mai ales dacă îți place gustul de chec trebuie să încerci această rețetă ce face furori printre internauți: chec cu lămâie. Am redus cantitate de zahăr la o treime la această rețetă. Iar coaja de lămâie bio am dat-o prin răzătoarea mai mare (cea de mere) pentru un gust mai intens de lămâie.

Ce ingrediente sunt necesare pentru rețeta de chec cu lămâie

Puneți pe lista de cumpărături ouă, lămâi bio, ulei de floarea-soarelui, zahăr, făina, praf de copt. De asemenea, aveți nevoie de mixer, hârtie de copt.

chec cu lamaie
Chec cu lămâie, ideal la micuj dejun cu cafea sau ca gustare după școală, foto Mădălina Drăgoi

Chec cu lămâie – rețetă cu puține grăsimi

Ingrediente

  • 4 ouă
  • Coaja și zeama de la 2 lămâi bio
  • 10 g praf de copt
  • 3 linguri de ulei
  • circa 100 g zahăr brun
  • Un praf de sare
  • 200 g făină
  • 3 linguri de făină

Mod de preparare:

Ouăle la temperatura camerei se separă. Albușurile se bat spumă ca la bezea după ce s-a pus un praf de sare  în ele. Separat, gălbenușurile se amestecă cu zahărul,apoi cu uleiul, cu coaja de lămâie. Sucul de lămâie se amestecă cu praful de copt și se adaugă în gălbenușuri. Apoi se adaugă câte o lingură de albuș bătut spumă. Când s-a adăugat tot albușul, treptat se adaugă și făina. Se pune într-o tavă de chec peste hârtie de copt.  Cuptorul trebuie să aibă o temperature de aproximativ 180 grade, iar timpul de coacere este în jur de 40 de minute. Ca de fiecare dată se face testul cu scobitoarea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân