Tartă cu vișine pufoasă – rețeta bunicii Natalia

Această tartă de vară este ușor de preparat. Puteți înlocui vișinele cu coacăze, caise sau alte fructe acrișoare.
  • Publicat:
Tartă cu vișine pufoasă - rețeta bunicii Natalia
Tartă cu vișine - rețetă - foto Mădălina Drăgoi

Vacanțele de vară aveau mereu gust de fructe proaspete. Toată grădina bunicii mele este plină de copaci sau tufe cu fructe. Preferatele mele din grădina ei sunt vișinele și cireșele amare. Cireșele amare inevitabil se transformau într-o dulceață de cireșe extraordinară a cărei rețetă o vom explica pas cu pas în curând, iar vișinele fie se transformau în compot pentru iarnă, fie dădeau gust unei tarte cu vișine gustoasă și pufoasă. Bunica mea are toate secretele rețetelor cu fructe proaspete. Am întrebat-o în timp ce prepara celebra ei tartă cu vișine despre rețetă.

Ce ingrediente sunt necesare pentru tartă cu vișine?

Pentru a prepara această tartă cu fructe acrișoare trebuie să aveți la îndemână 6 ouă de țară (sau 8 dacă folosiți o tavă mai mare), 6 linguri de ulei de floarea-soarelui, 6 linguri de făină albă, 6 linguri de zahăr (sau chiar mai puține, în funcție de preferințe), 1 praf de copt, 300 g vișine proaspete fără sâmburi, hârtie de copt, mixer, tavă de copt prăjituri.

tarta cu visine, foto Mădălina Drăgoi

Tartă de vișine – rețeta bunicii Natalia

Ingrediente:

  • 6 ouă mari de țară proaspete
  • 6 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 6 linguri de făină albă tip cozonac
  • 6 linguri de zahăr (sau mai puține)
  • 1 praf de copt
  • o linguriță de zeamă de lămâie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Ouăle se separă de gălbenuș și albuș. Cu ajutorul unui mixer se bat albușurile cu un praf de sare până când devin o spumă densă, ca de bezea. Gălbenușurile se mixează cu câte puțin ulei și cu zahărul. Se mixează apoi cu făina (se adaugă în ploaie). Praful de copt stins cu zeamă de lămâie (sau oțet) se adaugă. Se mixează cu albușurile și se amestecă ușor cu o lingură de lemn. Vișinele fără sâmburi se presară cu făină albă pentru a rămâne la suprafața tartei. Se pun atunci când aluatul este deja pus în tavă. Se coace circa 30, 35 de minute la foc mediu. Testul cu scobitoarea vă spune dacă tarta s-a copt în întregime. Se poate presăra cu zahăr vanilat sau nu. Se servește rece! Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân