Cea mai simplă rețetă de ruladă cu cremă de ciocolată

  • Publicat:
Cea mai simplă rețetă de ruladă cu cremă de ciocolată
Cea mai simplă rețetă de ruladă cu cremă de ciocolată. Foto: envato

Evită să cumperi din magazin dulciuri – sunt pline de tot felul de aditivi și cantități imense de zahăr. Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă de ruladă cu cremă de ciocolată care se prepară rapid și este foarte gustoasă. Poate fi servită și la mesele festive, Paște, Crăciun, zile de naștere sau onomastice!

Iată cât de ușor se prepară acest desert care se potrivește de minune la cafeaua de dimineață. 

Ruladă cu cremă de ciocolată: ingrediente

Citește și: Clătite de post fără ouă sau lapte. Ce să pui în aluat ca să obții clătite fragede, care nu se întăresc

Mod de preparare ruladă de casă

Pune într-un castron încăpător albușurile și mixează până obții o frișcă tare, care nu curge.

Într-un alt castron pune gălbenușurile și zahărul. Mixează câteva secunde până se omogenizează compoziția, apoi adaugă făina. Amestecă bine cu un tel. Toarnă peste acest amestec frișca bătută și amestecă ușor cu o spatulă de silicon sau lingură de lemn.

La final adaugă în compoziție fulgii de ciocolată și amestecă.

Toarnă compoziția obținută într-o tavă întinsă pe care ai pus hârtie de copt. Întinde ușor compoziția pe întreaga suprafață a tăvii.

Introdu tava la cuptorul preîncălzit. Lasă la copt 10 minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.

Scoate foaia de ruladă din cuptor și las-o să se răcească aproximativ 10 minute. Apoi toarnă crema de ciocolată și întinde-o pe întreaga suprafața a foii.

Apucă de un capăt al hârtiei de copt și rulează cât mai strâns. Rulada se împachetează în folie de plastic și se lasă la frigider pentru 30 de minute înainte de a fi servită.

Pentru decor poți folosi zahăr pudră sau fulgi de cocos. Crema de ciocolată poate fi înlocuită cu cremă de brânză și fructe de pădure sau chiar gem.

Citește și: Prăjitura copilăriei, bună de te lingi pe degete. Cum se face kartoshka sau prăjitura cartof – varianta de post

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân