Brioşe cu afine

Ingrediente pentru 8 porţii: 3 ceşti orez brun fiert, 3 ceşti afine proaspete sau decongelate, ¼ ceaşcă zahăr brun, 1/4 ceaşcă făină albă, o linguriţă scorţişoară, 1/4 cană alune pisate, 3 linguri margarină
  • Publicat:
Brioşe cu afine

Ingrediente pentru 8 porţii: 3 ceşti orez brun fiert, 3 ceşti afine proaspete sau decongelate, ¼ ceaşcă zahăr brun, 1/4 ceaşcă făină albă, o linguriţă scorţişoară, 1/4 cană alune pisate, 3 linguri margarină

Mod de preparare: Se amestecă orezul, afinele şi 3 linguri de zahăr. Pregătiţi 8 forme de brioşe pe care le umpleţi cu puţin ulei de palmier nehidrogenat. Puneţi amestecul în cupe. Într-un alt vas, combinaţi făina, alunele pisate, zahărul rămas şi scorţişoara.

Puneţi 3 linguri de ulei de palmier solid peste amestec. Puneţi amestecul peste orez şi afine şi daţi la cuptor preîncălzit timp de 20 de minute. Se serveşte cald.

Atenţie! Dacă folosiţi afine congelate, e important să le lăsaţi la scurs înainte de preparare. În afară de afine, puteţi folosi orice fruct proaspăt sau chiar dovleac.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”