Chec de post, simplu și rapid. Ingrediente și modul de preparare

Rețeta de chec de post este una cât se poate de simplă, cu ingrediente la îndemâna oricui.
  • Publicat:
Chec de post, simplu și rapid. Ingrediente și modul de preparare

Suntem în perioada postului, iar cei care aleg să nu se abată de la regulile acestei perioade se țin departe de lactate, alemente ce conțin carne sau ouă. Din fericire. în perioada primăverii găsim numeroase variante sănătoase, iar piețele abundă de legume proaspete și fructe. Dacă, totuși, ne dorim să pregătim un preparat mai special, așa cum este un desert delicios, venim cu o idee delicioasă. Checul de post este o variantă excelentă, pe cât de simplu de preparat, pe atât de delicios.

Chec de post – ingrediente

Pentru rețeta de chec de post avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 căni de făină
  • 1 cană de zahpr alb sau brun
  • o cană de apă minerală
  • 1 sau 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • coajă rasă de lămâie bio, netratată
  • praf de sare

Mod de preparare

Primul pas este amestecarea ingredientelor uscate. Într-un vas încăpător se combină făina cu zahărul, bicarbonatul de sodiu și sarea. Peste acest amestec se toarnă apa minerală, uleiul de floarea soarelui, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie.

Toată compoziția se amestecă foarte bine, până când devine omogenă. Se ia o tavă de copt dreptunghiulară și se toarnă compoziția.

Pasul final este introducerea tăvii în cuptorul aragazului, preîncălzit anterior. Checul de post se coace la 180 de grade, timp de 40-50 de minute sau până când testul cu scobitoarea ne arată că este gata compoziția.

Poftă bună!

Sursă foto – Anastasia Izofatova / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc