Cel mai bun muștar se face acasă! Descoperă rețeta extrem de simplă

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cel mai bun muștar se face acasă! Descoperă rețeta extrem de simplă
Cel mai bun muștar se face acasă! Descoperă rețeta extrem de simplă. Foto: profimediaimages.ro

Te întrebi care este cel mai bun muștar? Ei bine, cu siguranță nu cel din rafturile supermarketurilor. Muştarul de masă făcut industrial, pe lângă seminţe şi făină de muştar, are în reţetă şi aditivi alimentari, E-uri, substanţe de îngroşare, îndulcitori de sinteză, coloranţi, arome artificiale.

Pentru a mânca cel mai bun muștar, care se potrivește de minune la suculenții mititei, dar nu numai, încearcă această rețetă foarte simplă. Vei obține un borcănaș de muștar care rezistă până la 3 luni în frigider. Dar este atât de aromat și de gustos încât sigur nu va apuca acest termen.

Citește și: Condimente care previn pierderile de memorie și ajută la slăbit. Pune-le mai des în mâncare!

Cel mai bun muștar de casă: ingrediente

  • 120 grame boabe de muștar
  • 60 ml oțet din cidru de mere sau oțet din vin alb
  • o jumătate de linguriță de sare
  • un sfert de linguriță de pudră de turmeric
  • un sfert de linguriță de boia dulce sau iute (după preferințe)
  • puțină pudră de usturoi
  • puțină pudră de ceapă
  • puțină pudră de scorțișoară
  • 1 lingură de miere de albine
  • 375 ml apă plată

Rețetă muștar de casă: mod de preparare

  1. Pune boabele de muștar în blender și mixează până obții o pudră fină.
  2. Pune toate condimentele într-un castron și amestecă-le.
  3. Pune o cratiță pe foc și toarnă mixul de condimente. Lasă pe foc mic aproximativ 45 de minute, amestecând ocazional.
  4. Adaugă oțetul în cratiță și mai lasă amestecul pe foc 5-10 minute. Amestecă din când în când.
  5. Adaugă mierea de albine în muștar și amestecă (dacă vrei ca muștarul să fie mai dulce, poți adăuga mai multă miere).
  6. Toarnă compoziția într-un borcan sterilizat și acoperă cu capac.
  7. Introdu borcanul cu muștar la frigider abia după ce se răcește complet.
  8. Muștarul poate fi mâncat a doua zi.

Citește și: 5 rețete cu ghimbir pentru constipație. Efect laxativ garantat, fără reacții adverse!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân