Turmericul și ghimbirul au beneficii nenumărate!

Turmericul și ghimbirul aparțin aceleiași familii de plante. Acestea sunt utilizate în bucătăriile din întreaga lume și sunt, de asemenea, cunoscute pentru proprietățile lor medicinale uimitoare.
  • Publicat:
Turmericul și ghimbirul au beneficii nenumărate!

Nu numai medicina de tip ayurvedic, ci și știința modernă susține beneficiile acestor două condimente uimitoare. De la tratarea tusei și a răcelii, până la tratarea durerilor și inflamațiilor cronice, turmericul și ghimbirul au beneficii nenumărate pentru sănătate . În plus, acestea sunt recunoscute și pentru proprietățile lor de a arde grăsimile. În misiunea de a scăpa de kilogramele în plus, mulți oameni apelează la ceaiul de ghimbir sau turmeric pentru a-și accelera metabolismul și a spori procesul de slăbire. Cu toate acestea, care dintre cele două condimente este mai bun?

Turmericul și ghimbirul provin din aceeași familie de rădăcini, dar au un gust diferit și sunt folosite în moduri diferite în bucătărie.

Turmericul: beneficii pentru sănătate

Turmericul este un condiment specific bucătăriei indiene, ce oferă o culoare plăcută mâncării. Se folosește cel mai adesea sub formă de pulbere, rădăcina brută găsindu-și loc foarte rar în bucătărie. Turmericul conține curcumină, care este un compus esențial și posedă toate proprietățile vindecătoare ale condimentului minune. Are puternice proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. În afară de aceasta, curcuma conține și alți nutrienți, cum ar fi potasiu, acizi grași omega-3, acizi linolenici și proteine.

Ceaiul de turmeric este cunoscut pentru tratarea afecțiunilor apărute la nivelul stomacului și este un element cheie în lupta împotriva kilogramelor în plus. Ceaiul cald ajută, de asemenea, la reglarea nivelului de zahăr din sânge, iar proprietățile sale antiinflamatorii suprimă proliferarea celulelor grase. Curcumina, care este cel mai important compus găsit în curcuma, este cunoscută pentru proprietatea sa de a arde grăsimile de care vrem să ne lipsim. O revizuire a 21 de studii efectuate pe un eșantion format din peste 1.600 de persoane a arătat că aportul de curcumină poate ajuta la reducerea greutății și a circumferinței taliei. Mai mult, turmericul ajută și la reglarea metabolismului.

Ghimbir: proprietăți benefice

Ghimbirul este folosit atât sub formă de pulbere, cât și în stare brută, atât pentru a adăuga aromă atât dulciurilor, cât și mâncărurilor sărate. Rădăcina de ghimbir conține compuși diferiți, cum ar fi acizi palmitici, oleici, caprici și linoleici. Zingiberenul și fenolii sunt principalii compuși responsabili de efectul terapeutic al condimentului.

Ghimbirul conține compuși numiți gingeroli și shogaoli. Acești compuși stimulează mai multe activități biologice în corp, ceea ce ajută la procesul de scădere în greutate. Proprietățile antioxidante ale ghimbirului ajută la controlul radicalilor liberi care pot contracara inflamația din organism. Cercetările efectuate acum câțiva ani sugerează că ghimbirul poate ajuta o persoană să se simtă sătulă pentru o perioadă mai lungă de timp. Mai mult, dacă veți consuma ghimbir și lămâie împreună, veți accelera procesul de slăbire.

Turmericul și ghimbirul au beneficii nenumărate, fiind acele condimente minune ce ar trebui consumate cât mai des, pentru a beneficia de proprietățile lor minunate pentru sănătate. Ambele conțin compuși speciali care au proprietăți de stimulare a metabolismului și de ardere a grăsimilor. Mai mult, există cercetări care să le dovedească eficacitatea în slăbire și activarea metabolismului. Deci, puteți alege orice variantă atunci când încercați să slăbiți. Pentru a da un impuls suplimentar, puteți face ceai din ambele rădăcini. Se fierbe ghimbirul ras și se adaugă o jumătate de linguriță de turmeric într-un pahar cu apă. Strecurați și bucurați-vă de beneficiile ambelor condimente! Astfel, nu va mai fi nevoie să vă gândiți care dintre ele este mai bun pentru sănătate. Fiecare are propriile beneficii și, iată, le poți consuma împreună într-un ceai delicios și sănătos.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân