Cel mai bun gem de dovleac. REȚETA fără zahăr

  • Publicat:
Cel mai bun gem de dovleac. REȚETA fără zahăr
Foto: Shutterstock

Acest gem de dovleac fără zahăr îți lasă gura apă! Se prepară foarte ușor și poate fi mâncat ca atare, pe felii de pâine prăjită, sau ca umplutură în clătite, prăjituri, plăcinte sau gogoși. 

Lista de ingrediente pentru gem de dovleac

Citește și: Dovleac la cuptor, dulce sau sărat – 2 rețete de încercat. Cât trebuie copt și la ce temperatură

reteta gem de dovleac fara zahar
Foto: Shutterstock

Rețetă gem de dovleac fără zahăr 

Gemul de dovleac va avea un gust nemaipomenit dacă folosești dovleac copt, nu crud. În acest fel zahărul din dovleac se va carameliza și îi va da gemului o aromă irezistibilă. Iată care sunt pașii de urmat:

  1. Dovleacul se taie, curăță de coajă/semințe și se taie cubulețe sau felii. Se pune la copt, la o temperatură de 200 de grade Celsius, timp de aproximativ o oră.
  2. Se scoate dovleacul de la cuptor și se dă prin blender până obții o cremă-piure. Adaugă îndulcitorul, sucul de lămâie, coaja de lămâie, scorțișoara și pectina/semințele de chia măcinate (opțional).
  3. Se pune oala pe foc și se lasă la gătit aproximativ 40 de minute, amestecând constant.
  4. Gemul de dovleac se toarnă în borcane sterilizate. Se pun capacele și se lasă borcanele cu gura în jos, aproximativ 30 de minute.
  5. Borcanele cu gem de dovleac se depozitează într-un loc răcoros, ferit de razele soarelui.

Sursă rețetă: andreasketoworld.ca

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân