Cea mai răcoritoare supă. Rețetă rapidă de supă rece de dovlecel cu iaurt și mentă

  • Publicat:
Cea mai răcoritoare supă. Rețetă rapidă de supă rece de dovlecel cu iaurt și mentă
Foto: Shutterstock

Ți-e cald și nici nu ai poftă de mâncare – încearcă această rețetă de supă rece de dovlecel cu iaurt și mentă! Este foarte răcoritoare, ușor de preparat și cu puține calorii.

În loc de dovlecel poți folosi fără probleme zucchini – are cu aproape 10 calorii în minus față de dovlecel! Dar în ceea ce privește iaurtul, ideal este cel grecesc, nu alte variante, pentru a da preparatului nota de sațietate.

Iată mai jos ingredientele și modul de preparare pentru această supă răcoritoare de vară, perfectă în zilele caniculare, dar și atunci când nu ai chef să stai prea mult timp în bucătărie.

Ingrediente necesare pentru supă rece de dovlecel

  • 3 dovlecei de mărime medie, tăiați cubulețe potrivite
  • 250 grame iaurt grecesc cu 2% grăsime
  • 4 fire de ceapă verde sau o ceapă albă mare tocată mărunt
  • 1-2 căței de usturoi dați prin presă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1-2 linguri de zeamă de lămâie
  • o mână de frunze de mentă proaspătă, tocată (30 de grame)
  • 250 ml apă clocotită
  • sare și piper alb, după gust
  • opțional, pentru decor și extra-gust: câteva fire de chives și sos iute Tabasco sau Sriracha

Rețetă de supă rece de dovlecel cu iaurt și mentă

Pune o lingură de ulei la încălzit într-o cratiță. Adaugă usturoiul și ceapa tocată. Gătește timp de 2 minute, la foc mediu, până se înmoaie ceapa și devine translucidă.

Adaugă în cratița cu ceapă sotată a doua lingură de ulei, lasă câteva secunde să se încălzească, apoi adaugă cubulețele de dovlecel. Gătește timp de 10 minute, pe foc mediu spre mic, având grijă să nu se ardă legumele.

După expirarea timpului, adaugă peste legumele din cratiță 250 ml de apă clocotită. Adu la fierbere și mai lasă pentru încă 10 minute la foc mic, sub capac.

Toarnă legumele fierte într-un castron – dar nu arunca lichidul în care au fiert. Cu ajutorul unui blender vertical, pasează legumele fierte până obții o consistență cremoasă.

Adaugă peste legumele pasate menta tocată, iaurtul, zeama de lămâie, sare și piper – amestecă bine cu o lingură sau cu blenderul câteva secunde.

Completează cu lichidul în care au fiert legumele până obții consistența dorită.

Supa rece de dovlecel cu iaurt și mentă se ține cel puțin 3-4 ore la frigider înainte de a fi servită, pentru a se întrepătrunde bine aromele.

Dacă îți place gustul iute, poți decora supa rece cu câteva picături de sos Tabasco sau Sriracha. Pentru „impresie artistică”, poți presăra pe deasupra câteva fire de chives.

Sursă rețetă: motherwouldknow.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân