Povestea atletei care s-a născut cu o malformație congenitală rară: medicii nu-i dădeau nicio șansă de supraviețuire! Cum arată acum

Povestea lui Kirsty Stroud, o tânără care s-a născut fără buric, este una despre reziliență și putere, demonstrând că acceptarea de sine pot aduce succesul și fericirea.
  • Publicat:

Kirsty Stroud, o atletă de CrossFit din Marea Britanie, a trăit întreaga viață fără buric, în urma unei intervenții chirurgicale de urgență efectuate la naștere pentru a trata o afecțiune care îi punea viața în pericol. Deși această intervenție a lăsat-o fără buric și cu o cicatrice pe abdomen, sportiva a reușit să câștige numeroase competiții de fitness și să devină un influencer de succes. Acum, ea câștigă mii de dolari din modelling și din activitatea de pe platformele online.

Povestea lui Kirsty Stround, atleta fără buric

Născută în Folkestone, Kent, Stroud a suferit de gastroschisis, o malformație congenitală în care intestinul bebelușului iese printr-o gaură în peretele abdominal, uneori împreună cu alte organe. În cazul lui Stroud, stomacul, rinichii și intestinul ei se aflau în exteriorul corpului la naștere. După ce mama ei a trecut printr-o cezariană de urgență, medicii au fost nevoiți să efectueze o intervenție chirurgicală imediată pentru a o salva. Deși viața i-a fost salvată, operația a lăsat-o fără buric și cu o cicatrice pe abdomen.

Aspectul ei a făcut-o subiect de batjocură în copilărie.

„Eram foarte rușinată de cicatricea mea pentru că nimeni nu înțelegea cu adevărat și mă ridiculizau foarte mult”, povestește Stroud.

„Întotdeauna primeam remarci răutăcioase în legătură cu lipsa buricului și eram etichetată drept o ciudată. Îmi amintesc cum o fată mi-a spus că doctorul meu ar fi putut face cicatricea mai frumoasă.”

Pasiunea pentru fitness

Din cauza rușinii, Stroud evita să poarte bikini sau să-și dea jos tricoul la ora de sport pentru ca oamenii să nu îi vadă abdomenul fără buric. Însă, în loc să se lase învinsă de complexul ei, a decis să își dedice viața exercițiilor fizice. La 25 de ani, s-a înscris la CrossFit, unde a reușit să își dezvolte o musculatură impresionantă și să-și îmbunătățească starea de fitness generală.

„În CrossFit, am putut să înot foarte bine și să am performanțe mai bune”, descrie Stroud.

„Trebuie să mănânc foarte bine și să mă antrenez patru până la cinci ore pe zi.”

Iubitoare de fitness, ea a participat chiar și la competiții internaționale, câștigând turnee, inclusiv Battle of Britain din Marea Britanie și CrossFit’s French Throwdown. Fizicul ei sculptat a dus la o creștere semnificativă a încrederii în sine.

A ajuns să câștige sume mari de bani

De fapt, Stroud, care lucra la livrarea de alimente pentru un magazin, a decis să își valorifice aspectul unic prin afișarea corpului său fără buric online, pentru bani. După ce și-a creat un cont pe OnlyFans în timpul pandemiei de COVID-19, Stroud și-a triplat veniturile, ajungând să câștige aproape 40.000 de dolari pe lună, ceea ce i-a permis să renunțe la slujba de livrator.

Acum câștigă un salariu de șase cifre datorită platformei pentru adulți și altor surse online. În ciuda transformării sale impresionante, Stroud nu a scăpat de ridiculizările altora.

„Nu-mi pasă prea mult de cum arăt acum, dar oamenii decid că arăt ca un bărbat”, a declarat atleta de CrossFit.

„S-a întâmplat prima dată anul trecut când eram într-un podcast și am fost atât de trolată, comentariile erau oribile.”

Cu toate acestea, ironia sorții a fost că în acea lună și-a „triplat” veniturile, deoarece hărțuirea a atras multă atenție asupra paginii ei de OnlyFans. Din fericire, încrederea în corpul său este atât de puternică încât nu lasă criticile să o afecteze.

De fapt, Stroud a îmbrățișat atât de mult absența buricului încât nici nu vrea să facă o operație pentru a-l corecta, explicând: „Aș putea să fac o intervenție chirurgicală dacă aș vrea să îmi pun un buric, dar o să rămân așa cum sunt.”

Sursă – https://nypost.com/2024/05/20/lifestyle/i-was-called-a-freak-for-having-no-belly-button-now-i-earn-six-figures-as-a-fitness-influencer/

Sursă foto – Facebook, instagram Kirsty Stroud

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc