Cicatricele cheloide, căderea părului şi pete roşiatice pe scrot

Problemele dermatologice le dau bătăi de cap cititoarelor noastre. Fie că vorbim despre catrice cheloide, căderea părului sau pete apărute pe scrot, Oana le sfătuieşte.
  • Publicat:
Cicatricele cheloide, căderea părului şi pete roşiatice pe scrot
Cicatricele cheloide, căderea părului şi pete roşiatice pe scrot

Problemele dermatologice le dau bătăi de cap cititoarelor noastre. Fie că vorbim despre catrice cheloide, căderea părului sau pete apărute pe scrot, Oana le sfătuieşte.

Cicatrice cheloide

„Doresc să aflu dacă cicatricile cheloide pot fi operate. Există altă modalitate de a scăpa de aceste cicatrici inestetice? Am aceste cicatrici de câţiva ani şi sunt complexată că nu mă pot îmbrăca cu o rochie decoltată. Am o cicatrice în zona pieptului şi una în zona umărului.”

Pot fi estompate, cu siguranţă. Nu ştiu dacă ar trebui operate, ci tratate cu ajutorul laserului sau terapiilor cu lumină intens pulsată. Apoi vi se vor recomanda substanţe speciale, aplicate ulterior pe leziuni. Mergeţi la o clinică specializată de dermatologie sau medicină estetică.

Îmi cade părul!

„Am născut în urmă cu 3 luni şi îmi cade părul foarte tare. Nu mai alăptez. Ce aş putea face împotriva căderii părului? Am început cu ulei de ricin pe păr, poate după mai multe utilizări vor apărea rezultatele.”

Este un fenomen obişnuit după ce aţi născut. Mergeţi însă la un dermatolog dacă vedeţi că fenomenul persistă.

Pete roşiatice pe scrot

„Am un băieţel de 3 luni, iar de câteva săptămâni i-au apărut câteva pete roşiatice pe scrot. De asemenea, face scaune la 3-4 zile şi asta mă îngrijorează. I-am dat şi debridat şi tot degeaba. Cât timp se dă debridatul? Se administrează o perioadă şi apoi se face pauză? Ar trebui ca de la această vârstă să îi răresc mesele? Mănâncă lapte de la sân o dată la 2 ore. A început să îşi bage pumnii în guriţă chiar şi după ce mănâncă şi refuză să-l mai alăptez. Nici suzeta nu o agreează.”

Petele de la nivelul scrotului trebuie examinate de un medic pediatru. Debridatul se administrează à la longue, dacă există un diagnostic de reflux şi este adevărat că poate influenţa scaunul, însă totuşi, trebuie vorbit cu pediatrul în privinţa frecvenţei mici a scaunelor. Cât despre pumn, acest gest este specific vârstei, acum descoperă pumnul, degetele, în curând lăbuţele picioruşelor. Pentru el introducerea în gură reprezintă „descoperirea”, deci înseamnă că este un copil normal, activ şi atent.

Citeşte şi: Cicatrice inestetice? Incercati uleiul din seminte de macese!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”