A murit bărbatul care suferise un transplant de rinichi de porc. Ce complicații a avut, de fapt

  • Publicat:
A murit bărbatul care suferise un transplant de rinichi de porc. Ce complicații a avut, de fapt

Primul bărbat din istorie căruia i s-a făcut un transplant de rinichi de porc a decedat la două luni de la intervenția chirurgicală. Richard Slayman, în vârstă de 62 de ani, a fost operat în luna martie, la un spital din Boston, America. 

A murit bărbatul care suferise un transplant de rinichi de porc

În luna martie 2024, specialiștii de la Spitalul General Massachusetts din Boston au transplantat un rinichi de porc modificat genetic în corpul lui Rick Slayman, un american de 62 de ani. El suferea de o boală renală în stadiu terminal. Intervenția chirurgicală a fost o premieră în domeniul xenotransplantului, adică un transplant de organe de la o specie la alta.

Chirurgii declarau că organul va rezista cel puţin doi ani în corpul lui Slayman, dar acesta a pierdut lupta cu viața. Familia americanului a anunțat decesul lui, mulțumind medicilor. Din primele informații, moartea bărbatului nu a avut legătură cu transplantul.

Ce a anunțat familia lui Rick Slayman

„Familia noastră este profund îndurerată de moartea bruscă a mult iubitului nostru Rick, dar îşi găseşte alinare în faptul că el a fost o sursă de inspiraţie pentru atât de mulţi oameni. Eforturile lor uriaşe care au dus la realizarea xenotransplantului i-au oferit familiei noastre încă şapte săptămâni alături de Rick, iar amintirile pe care le-am creat în acea perioadă vor rămâne pentru totdeauna în minţile şi inimile noastre”, a fost mesajul familiei lui Rick Slayman, scrie The Guardian.

Citește și: A crezut că este răcită și a luat doze uriașe de paracetamol. Cum au reușit medicii să o salveze la timp pe mama din Galați

Nu transplantul i-ar fi provocat moartea

Reprezentanţii spitalului american s-au declarat profund întristaţi de moartea lui Rick Slayman: „Nu avem niciun indiciu că decesul ar fi un rezultat al transplantului său recent. Domnul Slayman va fi considerat pentru totdeauna ca un far de speranţă pentru numeroşi pacienţi transplantaţi din întreaga lume şi îi suntem profund recunoscători pentru încrederea şi dorinţa sa de a face să progreseze domeniul xenotransplanturilor”, au transmis medicii de la Spitalul General Massachusetts din Boston.

Sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc