Salata cu frunze roșii și beneficiile sale uimitoare în sănătate

Salata cu frunze roșii poate fi o alegere excelentă atunci când vine vorba de sănătatea organismului nostru, iar specialiștii au identificat și ce beneficii uimitoare poate avea consumul acesteia.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Salata cu frunze roșii și beneficiile sale uimitoare în sănătate
Salata cu frunze roșii și beneficiile sale uimitoare în sănătate Sursa foto: shutterstock

Salata cu frunze roșii, atât de răcoritoare și de gustoasă, poate fi o alegere excelentă atunci când vine vorba de sănătatea organismului nostru. Iar specialiștii au identificat și ce beneficii uimitoare poate avea consumul acesteia.

Salata cu frunze roșii: ce este, beneficii uimitoare

Salata cu frunze roșii sau lactuca sativa așa cum este cunoscută în rândul specialiștilor, este o legumă cu frunze din familia margaretelor. Aceasta se aseamănă cu salata verde, excepție făcând vârfurile sale, care au o nuanță roșiatică. Atât de gustoasă în sandwich-ul preferat, ea oferă și numeroase alte beneficii, dintre care amintim:

1. Menține corpul hidratat

Cu un conținut ridicat de apă (96%), salată cu frunze roșii este benefică în hidratarea organismului. De asemenea, poate ajută și la diminuarea senzației de foame și la promovarea plenitudinii.

2. Vine în sprijinul sănătății inimii

Bogată în magneziu și potasiu, salata cu frunze roșii este esențială atunci când vine vorba de menținerea unei inimi sănătoase. Potrivit specialiștilor, magneziul și potasiul promovează menținerea unui ritm cardiac sănătos și permit celulelor musculare ale inimii să se relaxeze.

3. Îmbunătățește tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială reprezintă astăzi o afecțiune medicală des întâlnită. Consumul unei cantități mari de salată roșie poate fi o modalitate excelență de a contracara această problema. Specialiștii recomandă dietele bogate în potasiu, în speță consumul de salată roșie, întrucât această poate ajută în menținerea tensiunii arteriale în interval sănătos.

4. Este benefică în dietele alimentare

Extrem de săracă în calorii, dar destul de bogată în fibre, salată cu frunze roșii poate oferi senzația de preaplin. În plus, așa cum am menționat și mai sus, are un conținut ridicat de apă, fapt ce poate favoriza în mod simțitor pierderea în greutate.

5. Ameliorează anemia

Cu un conținut semnificativ de vitamina B6, salată cu frunze roșii poate ameliora anemia și organismul slăbit. Potrivit cercetarilor, vitamina B6 favorizează producerea de hemoglobina, care ajută la tratarea anemiei.

6. Este un aliat de încredere în îmbunătățirea vederii

Bogată în vitamina A, este esențială în protecția vederii și-n menținerea sănătății ochilor. Mai mult vitamina A este benefică și în dezvoltarea normală a mai multor funcții vitale, precum inima, rinichii sau plămânii.

7. Prezintă un conținut ridicat de antioxidanți

Deosebit de bogată în beta-caroten antioxidant, dar și-n vitamina C, salată cu frunze roșii reduce riscul de boli de inima, anumite tipuri de cancer sau degenerescență maculară, o afecțiune ce poate duce la pierderea vederii.

8. Îmbunătățește sănătatea oaselor

Potrivit unor cercetări, persoanele care au o dietă bogată în vitamina A au oase mai puternice și mai sănătoase decât cele care nu o fac. Astfel, consumul de salată roșie poate reduce cu până la 6% riscul de fracturi osoase.

CONCLUZIE: bogată în nutrienti, dar săracă în calorii

Deși pot fi extrem de hrănitoare, salatele cu frunze roșii au un număr scăzut de calorii. Fibrele conferă senzație de sațietate și, în același timp, duc la scăderea în greutate. Cu toate acestea, înainte de consum, medicii încurajează spălarea corespunzătoare a salatelor întrucât acestea sunt tratate cu pesticide în fermele de profil. În caz contrar, consumul lor poate fi chiar dăunător organismului, provocând greață, amețeală sau anxietate.
Sursa: healthline.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dieta fără lactoză
Dieta fără lactoză
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân