Regimul Foodstagram – cum slăbești uitându-te la poze cu mâncare

Regimul Foodstagram - cum slăbești uitându-te la poze cu mâncare
Foto: Shutterstock

Am pățit-o cu toții: este suficient să vezi poze cu un preparat apetisant și să-ți vină să-l mănânci, chiar dacă nu-ți este foame. Vorba aceea: „Ochii văd, inima cere, conștiința nu și nu!”

Cea mai sigură strategie ca să stai la distanță de mâncare este să nu ai, să nu vezi, să nu miroși. Ori în ziua de azi suntem bombardați cu informații nutriționale, asaltați de reclame și poze culinare, sufocați cu oferte alimentare. Am ajuns să fim obsedați de mâncare, ne umple timpul, gândurile, ochii…

Contactul cu orice tip de ecran ajunge să ne trezească apetitul pentru simplu motiv că vedem poze cu mâncare. Și știți foarte bine că mâncarea arată mai bine decât gustul ei, e mai bună pentru Instagram decât pentru silueta noastră.

Cum să facem să navigăm printre pozele culinare fără să dăm iama prin cămară sau prin frigider?

Cercetătorii danezi propun o soluție: să privim respectiva fotografie de 30 de ori până când obosim și ne plictisim de respectivul preparat.

Studiul a fost făcut la Universitatea din Copenhaga pe mai mult de 1.000 de voluntari. Întrebarea de bază a fost dacă vizualizarea repetată a unui aliment poate duce la sațietate.

Surpriza fost că, da, putem să fim satisfăcuți fără să mâncăm. Simplul fapt că ne imaginăm provoacă un răspuns fiziologic.

Însă atenție: în primă fază pozele cu mâncare stimulează pofta/apetitul, însă expunerea prelungită la același stimul vizual provoacă efect invers, de lehamite!

Nu-i așa că de azi o să priviți cu alți ochi fotografiile culinare? La prima vedere par irezistibile, dar haideți să ne mai uităm o dată… și încă o dată… și încă o dată… și tot așa de 30 de ori. Gata, ne-am săturat, nu ne mai trebuie!

Să ajungem să ne hrănim cu ochii, asta da revelație!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Bilic - Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați și căutați nutriționiști din țară. De profesie medic, ea a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în anul 1996. Și-a efectuat rezidenţiatul în Secţia de Diabet şi Boli de Nutriţie a Spitalului ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân