Prânzul care te ajută să slăbești. Ce să-ți pregătești pentru masa de prânz să scapi de „șunci”

Astăzi îți vorbim despre prânzul care te ajută să slăbești și ce ar trebui să conțină acesta. Îl poți savura atât acasă, cât și la birou, la pachet.
  • Publicat:
Prânzul care te ajută să slăbești. Ce să-ți pregătești pentru masa de prânz să scapi de „șunci”
Foto: shutterstock

Când vrei să slăbești, primul lucru pe care îl faci este să te informezi legat de ce să mănânci ca să te ajute în acest proces. Este crucial să ai la îndemână alimentele potrivite, băuturile și rețetele potrivite direct la tine-n bucătărie. Fie că pregătești mesele pentru întreaga săptămână, simți nevoia unei gustări după cină sau ești în grabă și ai nevoie de un mic dejun rapid și de luat pe drum, trebuie să fii echipat cu cele mai sănătoase ingrediente. Așadar, astăzi îți vorbim despre prânzul care te ajută să slăbești și ce ar trebui să conțină acesta.

Conform cercetărilor, orele la care alegi să mănânci pot sincroniza diferite țesuturi și organe conectate la absorbția alimentelor, digestie sau metabolism. Mâncatul la ore neobișnuite poate perturba sistemul tău circadian. În ceea ce privește prânzul, un studiu a arătat că mâncatul prânzului după ora 15:00 poate duce la o pierdere în greutate mai mică decât mâncatul prânzului înainte de ora 15:00. Concluzia? Ar trebui să încerci să mănânci prânz înainte de ora 15:00.

Acum, după ce ați aflat care este momentul potrivit pentru a lua prânzul, să vorbim despre cel mai bun prânz pentru pierderea în greutate. Acest preparat este alegerea ideală dacă lucrezi de acasă sau îl poți pregăti dimineața pentru a-l lua la birou.

Care este prânzul care te ajută să slăbești?

Prânzul ideal pentru pierderea în greutate este o salată, dar nu orice salată. Această propunere oferă nutrienți, gust și sațietate. Este și controlată din punct de vedere caloric. O salată cu frunze verzi amestecate, somon, o lingură de brânză feta, o lingură de nuci tocate, 1/4 cană de fructe de pădure, 1/4 cană de quinoa, 1/4 avocado mediu și un strop de oțet balsamic este prânzul ideal.

Are mai puțin de 500 de calorii și este, de asemenea, bogat în fibre, proteină și grăsimi sănătoase, care lucrează împreună pentru a te ajuta să te simți sătul mai repede și să îmbunătățească sațietatea după masă.

Salatele sunt cu siguranță o alegere sănătoasă în dieta ta pentru pierderea în greutate, deoarece sunt pline de legume și alte alimente bogate în nutrienți. Cercetările arată că în urma creșterii consumului de legume poate scădea riscul de îngrășare sau să devii supraponderal/obez.

Totuși, ține minte că salatele pot aduna rapid un număr mare de calorii în plus dacă adaugi mai multe ingrediente. În plus, când iei masa în oraș, fii atent la dressing și cât de mult se folosește. Și în final, ar trebui să fii atent la dimensiunile porțiilor.

Surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân