Lista de cumpărături pentru pacienții cu hipertensiune! Alimente care au același efect ca pastilele pentru tensiune

Dacă ai fost diagnosticat cu hipertensiune, află că există câteva fructe care țin sub control tensiunea arterială și acționează similar medicamentelor.
  • Publicat:
Lista de cumpărături pentru pacienții cu hipertensiune! Alimente care au același efect ca pastilele pentru tensiune
Foto: shutterstock

Fructele oferă nutrienți esențiali pentru sănătatea inimii, inclusiv fibre, potasiu și antioxidanți. Dacă ai fost diagnosticat cu hipertensiune, află că există câteva fructe care țin sub control tensiunea arterială și acționează similar tratamentului medicamentos. Datorită proprietăților lor din punct de vedere nutrițional, aceste fructe pot ține sub control hipertensiunea, iar medicii cardiologi le recomandă într-o dietă echilibrată.

Bananele, bune pentru hipertensiune

Inima are nevoie de potasiu, iar bananele sunt o sursă excelentă de potasiu, cunoscut pentru menținerea hipertensiunii la valori normale. De asemenea, potasiul este cunoscut pentru capacitatea de a reduce efectele consumului de sare din corp și ameliorarea tensiunii din pereții vaselor de sânge. Așadar, data viitoare când mergi la cumpărături, nu uita să pui pe listă bananele.

Avocado

Unii îl iubesc, alții îl detestă, dar inima cu siguranță iubește acest fruct și are nevoie de el pentru a rămâne sănătoasă! Pe lângă faptul că fructul avocado conține atât fibre, cât și grăsimi nesaturate, ambele asociate sănătății cardiovasculare, un avocado conține 250mg de potasiu. O dietă bogată în potasiu ajută la diminuarea efectelor produse de consumul de sare asupra tensiunii arteriale. Cel mai simplu mod în care poți consuma avocado este dimineața, la micul dejun, când poți opta pentru un toast cu avocado sau clasicul guacamole.

Fructele de pădure

Indiferent că preferi zmeura, afinele sau murele, fructele de pădure în general ajută în privința hipertensiunii. Ele conțin antioxidanți, inclusiv antocianine, despre care cercetările sugerează că reduc tensiunea arterială.

Kiwi, bun pentru hipertensiune sistolică

Un alt fruct excelent pentru sănătatea inimii este kiwi, care este un pachet de vitamine. Conține vitamina C, vitamină care ajută la reducerea tensiunii arteriale. Cercetările arată că în urma consumului zilnic de kiwi se reduce tensiunea sistolică, mai ales că acest fruct conține și potasiu, despre care nu mai este nevoie să-i menționăm beneficiile.

Surse:

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân