Leguma foarte eficientă împotriva constipației. Ajutor de nădejde pentru stimularea tranzitului intestinal

Alimentația dezechilibrată este principala cauză a unui tranzit intestinal lent, însă puteți scăpa de această problemă cu o legumă surprinzătoare, foarte eficientă în caz de constipație.
  • Publicat:
Leguma foarte eficientă împotriva constipației. Ajutor de nădejde pentru stimularea tranzitului intestinal
Cea mai bună legumă care ajută la ameliorarea constipației

De regulă, obiceiurile alimentare duc la un tranzit intestinal lent, însă schimbarea dietei este adesea suficientă pentru a scăpa de problema constipației. O legumă este recomandată de specialiști pentru stimularea tranzitului intestinal! 

Leguma eficientă împotriva constipației

Medicii susțin că un tranzit intestinal normal înseamnă o frecvență de cel puțin trei scaune pe săptămână și de cel mult trei scaune pe zi. În plus, eliminarea conținutului intestinal nu ar trebui să implice efort și nici să provoace durere. Din păcate, tot mai multe persoane se confruntă cu constipația. Cauzele pot fi și de ordin medical, dar și alimentația joacă un rol important.

Conform unui studiu publicat în 2022 în Nutrients, s-a adeverit că dietele bogate în produse zaharoase și sodiu au fost asociate cu rate mai mari de constipație.

Citește și: Cel mai eficient remediu pentru constipație. În 30 de minute își face efectul – adio, laxative!

Mazărea ajută la un tranzit intestinal mai bun

De aceea, specialiștii recomandă să consumăm un aport mai mare de fibre, lichide și amidon. Mazărea verde este o legumă cu amidon, care conține 25 de grame de carbohidrați, spre deosebire de legumele fără amidon.

De asemenea, mazărea conține și micronutrienți care pot ajuta la ameliorarea constipației.

Mazărea este extrem de bogată în fibre insolubile, cele care adaugă volum la scaun pentru a ajuta la accelerarea tranzitului prin tractul digestiv, fiind deosebit de utilă pentru constipație, conform studiilor prezentate de Biblioteca Națională de Medicină din SUA.

Citește și: 5 carbohidrați antiinflamatorii pe care ar trebui să îi consumi zilnic

Hidratarea, importantă în caz de constipație

Atunci când suferim de constipație, importantă este și hidratarea, însă aceasta nu înseamnă doar o sticlă mare de apă. Majoritatea fructelor și legumelor au un conținut ridicat de lichide, care pot contribui la aportul total de lichide dintr-o zi.

Nu doar mazărea este o sursă excelentă de nutrienți care ajută la ameliorarea constipației, ci și alte legume, precum: broccoli, spanacul, sparanghelul sau topinamburul.

Consumați ceai și cafele calde

Dacă doriți un remediu rapid pentru un tranzit intestinal lent, este esențial să consumați băuturi calde, în special cu cofeină, cum sunt cafeaua și orice sortiment de ceai care conține cofeină.

„Temperatura lichidului accelerează motilitatea gastrică, iar cofeina stimulează și ea mișcările intestinale”, explică nutriționistul Emma Slattery.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân