Greșeli des întâlnite în fierberea pastelor și modul corect de a le prepara, potrivit bucătarilor italieni

Află cum să prepari pastele perfecte folosind metodele testate de bucătarii italieni. Descoperă cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii atunci când gătesc paste și cum să le eviți.
  • Publicat:
Greșeli des întâlnite în fierberea pastelor și modul corect de a le prepara, potrivit bucătarilor italieni
Greșeli des întâlnite în fierberea pastelor și modul corect de a le prepara, potrivit bucătarilor italieni Sursa foto: Shutterstock

Pastele sunt un aliment iubit de milioane de oameni din întreaga lume și, deși poate părea o sarcină simplă, gătitul lor  într-un mod corect poate fi mai dificil decât pare. Există o serie de greșeli des întâlnite în fierberea pastelor. Din fericire, bucătarii italieni au dezvoltat de-a lungul secolelor o metodă precisă și eficientă de a le pregăti.

Dacă și tu te afli printre acei oameni care pun pastele la fiert imediat după ce au pus oala pe aragaz, atunci e timpul să arunci o privire asupra sfaturilor și recomandărilor venite din partea bucătarilor experimentați.

Iată cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii atunci când fierb pastele și cum să le eviți pentru a obține paste delicioase, gătite corect:

Greșeli în fierberea pastelor: Nu adaugi suficientă sare în apa de gătit

Sarea este esențială pentru a da pastelor un gust bun, așa că nu o neglija. Bucătarii italieni recomandă adăugarea a două lingurițe de sare la fiecare 4 litri de apă. Adăugați sarea când apa începe să fiarbă, astfel încât aceasta să se dizolve complet. În plus, asigurați-vă că așteptați până când sarea s-a dizolvat complet înainte de a adăuga pastele.

Pe lângă faptul că sarea dă gust bun pastelor, aceasta este esențială în procesul de prepararea a sosului de paste.

Greșeli în fierberea pastelor: Adaugi pastele prea devreme în apa fierbinte

Dacă vrei să faci pastele ca un bucătar italian, folosește apă fierbinte de la robinet, nu rece. Începe cu apă fierbinte pentru că aceasta va ajunge la punctul de fierbere mai repede și este mai eficientă din punct de vedere energetic. În plus, este foarte important să aștepti până când apa fierbe pentru a arunca pastele în oală. Confrom bucătarilor, dacă nu aștepți până când apa fierbe, pastele vor absorbi prea multă apă și vor deveni moi și gumoase.

Dacă adaugi pastele înainte ca apa să dea în clocot, acestea vor fi gumoase și se vor lipi între ele. Și amestecarea pastelor în timp ce se gătesc va ajuta la prevenirea acestui lucru.

Greșeli în fierberea pastelor: Nu folosești suficientă apă

Acesta este unul dintre cele mai comune erori pe care le fac oamenii atunci când gătesc paste. Pentru a găti pastele corect, ai nevoie de multă apă – cel puțin 4 litri de apă pentru fiecare kilogram de paste. Astfel, acestea se fierb uniform și nu se lipesc.

Surse: huffpost.com, thefoodellers.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân