Dieta lunii martie | Alimentele pe care trebuie să le consumi pentru a slăbi în 31 de zile

În continuare află ce presupune dieta lunii martie și care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumi pentru a slăbi într-o lună.
  • Publicat:
Dieta lunii martie | Alimentele pe care trebuie să le consumi pentru a slăbi în 31 de zile
Dieta lunii martie | Alimentele pe care trebuie să le consumi pentru a slăbi în 31 de zile

Iată că luna martie ne-a trecut pragul, marcând astfel sfârșitul iernii și începutul primăverii, iar pentru că alimentele pe care le găsim pe piață se schimbă și ele și dieta noastră trebuie adaptată la opțiunile de sezon. În continuare află ce presupune dieta lunii martie și care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumi pentru a slăbi într-o lună.

Profită de alimentele de sezon

Varietatea de fructe și legume din sezonul cald vine la pachet cu numeroși nutrienți și, putem spune, mai multă culoare în farfurie. De exemplu, te poți bucura de vedetele sezonului: spanacul, salata verde, ridichile, ceapa verde și urzicile, toate bogate în vitaminele A, C și K și fier și antioxidanți, esențiali pentru sistemul imunitar.

Hidratează-te

Hidratarea este esențială indiferent de sezon, iar atunci când consumi suficientă apă, metabolismul funcționează corect și sănătos. Nu e doar să consumi lichide, pentru că te poți hidrata și cu ajutorul alimentelor precum castraveții, roșiile și portocalele.

Susține imunitatea cu dieta lunii martie

Chiar dacă ieșim din sezonul rece, nu înseamnă că sistemul imunitar nu poate fi susceptibil în fața gripei, răcelii sau altor infecții. Consumă alimente bogate în vitamina C, zinc și alți antioxidanți care ajută la sprijinirea sistemului imunitar. De pe lista de cumpărături nu trebuie să lipsească citricele, kiwi, ardeii grași și verdețurile.

Limitează consumul de alimente procesate

Sfatul general al oricărui medic este acela de a reduce consumul de alimente procesate, rafinate și cu zahăr adăugat. Optează, în schimb, pentru alimente integrale pentru că acestea vin cu un aport de fibre mai mare, care ajută la pierderea în greutate și sănătatea generală.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân