Dieta de o zi cu lebăr, cârnați, salată boeuf și friptură

  • Publicat:
Dieta de o zi cu lebăr, cârnați, salată boeuf și friptură
Foto: shutterstock

51% dintre oameni se îngrașă în perioada dintre Crăciun şi Revelion – aşa spune statistica. De ce? Pentru că nu se termină nici sarmalele şi nici cârnaţii, caltaboşul sau cozonacul la masa din ziua de Crăciun, ci continuăm să le mâncăm în cantităţi generoase toată săptămâna.

Şi atunci ce facem? Noi nu vă sugerăm să renunţaţi la preparatele tradiţionale, doar să le mâncaţi pe rând şi cu porţia. Şi nu uitaţi de legume!

Vă propunem un exemplu de dietă pentru una dintre zilele dintre Crăciun şi Revelion, cu preparate tradiţionale dar în jur de 1.600 kcal. În plus, combinaţia propusă de medicii nutriţionişti ai Clinicii Smart Nutrition este echilibrată nutriţional!

Dieta de o zi cu lebăr, cârnaţi, salată boeuf şi friptură de 1.600 kcal

MIC DEJUN: Lebăr şi salata de legume

  • 40g lebăr
  • 100g roşii
  • 100g castraveţi
  • 150g salată verde
  • 15g seminţe floarea-soarelui crude
  • 40g parmezan

GUSTARE: 40g caise deshidratate

PRÂNZ:  Cârnaţi la grătar cu mămăliguţă şi salată

  • 100g cârnaţi afumaţi
  • 100g mămăligă
  • 100g salată verde
  • 100g roşii
  • 70g castraveţi
  • 20g seminţe de floarea-soarelui crude

GUSTARE: 100g banană

CINĂ: Salată boeuf cu friptură de porc şi salată de varză murată

  • 100g salată boeuf
  • 100g friptură porc la cuptor
  • 200g salată varză murată

Meniul conţine aprox 1589.72 kcal, 93.04 proteine, 123.6 glucide, 82.46 grăsimi, 29.85 fibre.

În afară de vitamina D care nu poate să fie asigurată integral prin alimentație, doar calciul are deficit în ziua respectivă, vă sugerăm ca a doua zi să includeţi în meniu mai multe lactate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân