Cum să slăbești începând de AZI. 4 trucuri care-ți vor schimba viața și silueta

Din fericire, există câteva obiceiuri care te pot ajuta să slăbești instant așadar, AZI e momentul. Iată cum să slăbești începând de azi!
  • Publicat:
Cum să slăbești începând de AZI. 4 trucuri care-ți vor schimba viața și silueta
Foto: shutterstock

Avem de multe ori tendința de a spune că începem „de mâine”, „de luni”, „de la anul” să ținem dietă, să facem sport sau pur și simplu să urmăm un stil de viață sănătos. Din fericire, există câteva obiceiuri care te pot ajuta să slăbești instant așadar, AZI e momentul. Iată cum să slăbești începând de azi!

Pregătește-ți gustările în avans

Atunci când mergi să-ți cumperi gustări, întotdeauna optează pentru variantele bogate în nutrienți. În cazul în care ți se face foame, știi că ai la îndemână o gustare sănătoasă care să-ți potolească senzația de foame.

De exemplu, îți poți pune la pachet câteva sticks-uri din morcov, castravete sau ardei gras pe care să le consumi cu humus.

Fă sport în fiecare zi

Optează pentru o activitate fizică care te pasionează și fă mișcare zilnic. Îți poți pune metabolismul în mișcare doar mergând pe jos. Mai mult, arzi calorii și astfel scapi de kilogramele în plus.

Recomandat este să faci mișcare 30 de minute pe zi, fie că e vorba de mers pe jos, alergat, yoga, pilates sau antrenament cu greutăți.

Adaugă macronutrienți în dietă

Atunci când introduci în alimentația zilnică proteine, carbohidrați și grăsimi, oferi energie corpului. Mai mult, nu vei mai simți senzația de foame pe timpul zilei și nu vei mai fi tentat să „ronțăi” alimente nesănătoase.

Potrivit WebMD, cele mai recomandate surse de proteină, care te ajută atât să consumi mai puține calori, cât și să slăbești sunt fructele de mare, carnea slabă, fasolea, ouăle, nucile și semințele, dar și produsele lactate reduse în grăsimi.

Gătește acasă

Știm, este ușor să ieși în oraș și să-ți comanzi mâncare, dar niciodată nu știi ce cantitate de sare sau ulei poate conține acel preparat sau câte calorii poate avea.

Cel mai bun mod de a evita kilogramele în plus este să gătești acasă. În felul acesta ai mai mult control privind ceea ce mănânci.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân