Cum să mănânci orezul alb dacă ai hiperglicemie

Se pare că orezul alb poate face parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată, câtă vreme farfuria are un conținut sănătos și echilibrat.
  • Publicat:
Cum să mănânci orezul alb dacă ai hiperglicemie
Foto: shutterstock / Cum să mănânci orezul alb dacă ai hiperglicemie

Persoanele care trebuie să-și monitorizeze glicemia cu siguranță au auzit și de faptul că trebuie să evite produsele „albe”. De cele mai multe ori, specialiștii recomandă evitarea orezului alb, a cartofilor, pastelor și pâinii albe. Se pare că orezul alb poate face parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată, câtă vreme farfuria are un conținut sănătos și echilibrat.

Orezul alb și miturile comune

Ca multe alte cereale albe, odată procesat, coaja exterioară, care conține fibre, este îndepărtată. Vitaminele și mineralele din germen sunt mai apoi reintegrate după procesare. Ca cereală integrală se crede că orezul brun este mult mai sănătos față de orezul alb, iar asta pentru că are un conținut mai mare de fibre organice, vitamine și nutrienți și conțin același total de carbohidrați.

Cum să-l consumi pentru a nu-ți afecta glicemia

O masă echilibrată trebuie să conțină o sursă de proteine, grăsimi sănătoase, carbohidrați și legume. Când iei în calcul cele trei componente, ideal este să adaugi produse cu valori nutriționale benefice sănătății, precum orezul alb, astfel încât să-ți menții echilibrul în valorile glicemiei. În plus, o farfurie echilibrată poate îmbunătăți răspunsul glicemic comparativ cu preparatele cărora le lipsesc aceste componente. Un mod simplu prin care poți crea o farfurie echilibrată care să aibă în centru orezul alb este să optezi pentru alimente bogate în fibre precum legumele sau alte surse de cereale integrale.

De exemplu, multe preparate din bucătăria mexicană incorporează la o singură masă orezul, fasolea și tortilla. În bucătăria indiană întâlnim orezul, lintea și legumele.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân