Cum să faci cea mai pufoasă omletă jumări, cu apă

În multe rețete de omletă jumări se recomandă să adaugi un strop de smântână sau lapte integral. Dar eu îți propun să încerci cu câteva picături de apă.
  • Publicat:
Cum să faci cea mai pufoasă omletă jumări, cu apă
Cum să faci cea mai pufoasă omletă jumări, cu apă

Ouăle jumări nu ar trebui să aibă o listă lungă de ingrediente, și nici eu nu o voi face mai lungă. De fapt, ingredientul pe care o să-ți spun să-l adaugi este aproape deloc un ingredient. Este vorba de apă și este nevoie doar de o picătură din paharul din care bei chiar acum. Așa poți obține cea mai pufoasă omletă jumări.

În multe rețete de omletă jumări se recomandă să adaugi un strop de smântână sau lapte integral. Ideea este că aceste ingrediente îmbunătățesc gustul (lactatele sunt gustoase), frăgezimea (grăsimea din lactate întrerupe proteinele din ouă) și aspectul pufos (apa din lactate se transformă în abur). Ceea ce e bine și frumos, cu excepția faptului că în frigiderul meu rar se găsește smântână sau lapte integral, iar apa este cel mai mare ajutor în bucătărie.

Ouăle aburite sunt cel mai bun exemplu în acest sens, atunci când nu vrei să folosești ulei. Prin tehnica de aburire se produce un nor, iar ouăle ies atât de pufoase încât îți e mai mare dragul de ele! Dar nu ai nevoie de atâta apă pentru a obține acel aspect pufos. Chiar și o picătură poate face diferența. Cu cât mai multă apă pui la omleta jumări, cu atât se produce mai multă vaporizare, iar ouăle devin mai pufoase.

Personal adaug aproximativ 1 până la 1½ lingurițe de apă la 1 ou mare, iar în general la omleta pentru o persoană folosesc două ouă. Nu-ți face griji cu privire la diluarea gustului. Este o cantitate mică de apă, și ouăle sunt sărate și piperate sau conțin condimentele pe care le preferi de obicei. Nu se simte o diferență la gust, dar în schimb, textura este inedită. Pun ouale bătute la foc mediu, în ulei de măsline, amestec în ele, adaug apa și le las cu un capac deasupra să se gătească. Atât de simplu!

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
7 motive pentru a bea mai mult ceai negru
7 motive pentru a bea mai mult ceai negru
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân