Consumi zilnic fructe uscate? Ce se întâmplă în corpul tău, de fapt

  • Publicat:
Consumi zilnic fructe uscate? Ce se întâmplă în corpul tău, de fapt

Practice și extrem de gustoase, fructele uscate sunt o alegere la îndemână când vine vorba de gustări rapide. Și deși sunt de dimensiuni mici, sunt o sursă abundentă de proteine, vitamine, minerale și fibre alimentare. 

De la beneficiile pentru siluetă și până la cele medicinale, fructele uscate îți oferă toate motivele pentru a le include în dieta ta.

De ce să consumi fructe uscate zi de zi?

Doză suplimentară de antioxidanți

Când mănânci fructe uscate, îi oferi corpului practic o doză substanțială de antioxidanți, compuși ce sprijină protejarea celulelor sănătoase de daunele radicalilor liberi din organism.

Potrivit unor cercetări, fisticul (îndeosebi!) are o capacitate antioxidantă foarte mare, rivalizând cu afinele, rodiile, cireșele și vinul roșu.

Nutrienți necesari

Fructele uscate, împreună cu nucile și semințele te pot ajuta să obții mai mulți nutrienți pentru buna funcționare a întregului organism.

Mai mult, fiind considerate o sursă bogată de potasiu, vitamina A, fibre și cupru, atât fructele uscate (cât și nucile) ajută la menținerea unui nivel ridicat de energie. 

Pierdere în greutate

Consumul de fructe uscate ajută la câștigarea în greutate într-un mod sănătos deoarece acestea sunt pline de fructoză și glucoză. Nucile, în special, sunt bogate în proteine, fibre și grăsimi sănătoase și te pot ajuta să crești aportul de calorii.

Citește și: Cele mai bune fructe uscate pentru siluetă

Reglarea nivelului de zahăr din sânge

Fructele uscate previn și controlează diabetul, în ciuda faptului că sunt bogate în zahăr – acestea conțin cantități remarcabile de antioxidanți care pot îmbunătăți răspunsul insulinei.

De asemenea, pot preveni stresul oxidativ și inflamația pancreasului. Atât fructele uscate, cât și nucile conțin cantități însemnate de fibre, care ajută la menținerea și reglarea nivelului de zahăr din sânge. 

Citește și: Ce fructe să consumi dacă ai diabet

Cum să consumi fructele uscate

  • Savurează-le ca gustare, alături de câteva nuci, migdale, fistic, caju sau etc
  • Pune-le în salatele de legume
  • Îndulcește cu ele biscuiții sau prăjiturile de casă, în locul zahărului
  • Mănâncă-le în combinație cu iaurt, fulgi de cereale și nuci, la micul dejun
  • Servește-le la un platou cu brânzeturi

Citește și:  Fructe uscate ce pot trata afecţiunile de zi cu zi

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân