Cele 8 alimente care pot fi recongelate, dacă le-ai decongelat și te-ai răzgândit

  • Publicat:
Cele 8 alimente care pot fi recongelate, dacă le-ai decongelat și te-ai răzgândit

În fiecare an după sărbători revine în discuție problema risipei alimentare. Gătim ca și cum nu există ziua de mâine, mâncăm doar o ideea mai mult ca într-o perioadă obișnuită și singura modalitate prin care mâncarea nu va ajunge la gunoi este să o congelăm. Întrebarea care se pune mereu este, alimentele congelate pot fi recongelate? Fie pentru că te-ai răzgândit și nu le mai consumi, fie pentru că ai decongelat o cantitate mai mare și nu ai reușit să o consumi în întregime. Răspunsul este da, unele dintre ele și în anumite condiții. Iată despre ce este vorba.

Alimente care pot fi recongelate

Alimente precum fasolea, mazărea, ardeii, varza de Bruxelles, ciupercile porcini, pasta de roșii, morcovii și diferitele tipuri de varză sunt foarte potrivite pentru recongelare. Și alimentele gătite pot fi de obicei congelate fără probleme. Cu toate acestea, varietatea produselor congelate duce la întrebarea: poți congela a doua oară alimente dezghețate precum carnea, peștele sau orice legume?

Aici lucrurile sunt ceva mai complicate, pentru că există câțiva factori de care trebuie să ții cont atunci când decizi recongelarea unui aliment. Dacă mâncarea este încă bună de mâncat sau de preparat la momentul decongelării, ea poate fi recongelată fără probleme. În ceea ce privește carnea și peștele, ideal este ca înainte de recongelarea acestea să fie gătite.

Ce trebuie să mai știi înainte de a recongela alimentele

  • Produsele crude nu ar trebui recongelate imediat după ce se dezgheață, acestea ar trebui mai întâi preparate termic.
  • Alimentele decongelate ar trebui consumate cât mai repede, pentru că se vor altera mai ușor.
  • Ai in vedere că poate exista o pierdere a gustului și a calității în timpul celei de-a doua congelări.
  • Deși pentru majoritatea alimentelor recongelarea nu reprezintă o problemă, evită totuși să o faci. Congelează alimentele în porții pe care să le poți consuma la o singură masă, pentru ca nu fi nevoit să le pui iar la congelator, dar nici să nu le arunci.

Foto: Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân