Ce mâncăm în 2024? „Este bogată în apă, are volum mare și densitate calorică mică”

Mihaela Bilic vine cu sfaturi prețioase la început de an.
  • Publicat:
Ce mâncăm în 2024? „Este bogată în apă, are volum mare și densitate calorică mică”
Mâncarea gătită în casă, cea mai bună pentru sănătate

Mâncarea gătită în casă aduce numai beneficii sănătății! Nutriționiștii ne sfătuiesc să preparăm mâncarea în propria casă, decât să o cumpărăm gata făcută de la supermarketuri sau fast-food. Iată ce ne recomandă medicul Mihaela Bilic! 

Ce mâncăm tot anul 2024

De sărbători mâncăm haotic, așa că este momentul să ne întoarcem la o dietă mai echilibrată și mai sănătoasă. Deși multe persoane aleg, de cele mai multe ori, să mănânce la restaurante sau să cumpere produse semi-preparate, specialiștii trag un semnal de alarmă. Cea mai bună mâncare este cea gătită în casă. La început de an, doctorul Mihaela Bilic vine cu o abordare destul de simplă: consumul exclusiv de mâncare gătită, ideal preparată acasă.

Mâncarea gătită în casă, cea mai bună pentru sănătate

„Aveți nevoie de o rezoluție de început de an și nu știți care/cum să fie? Probabil v-ați săturat sau ați eșuat în încercări de tipul sau . Când vine vorba de slăbit organismul ne sabotează, între siluetă și plăcere va câștiga întotdeauna mâncarea… puțin probabil să vină ziua în care o să uitați de ea.

Nu vă pierdeți speranța, iată o sugestie care promit să funcționeze: vă propun ca în anul 2024 să consumați doar mâncare gătită, ideal făcută de voi, acasă. Gata cu produsele ambalate și procesate, cu ingrediente nenumărate! Haideți să ne întoarcem la mâncarea simplă, clasică, pe care simțurile noastre știu să o evalueze. Mâncarea care se consumă dintr-o farfurie, nu dintr-o pungă!”, a scris dr. Bilic, pe pagina personală de Facebook.

Mihaela Bilic: Adio, mâncat pe ascuns sau compulsiv!

Medicii nutriționiști arată că stilul alimentar dezordonat contribuie la apariția unor boli. De aceea, avantajele mâncării gătite în propria casă sunt multiple. În primul rând, nu mai permite alimentelor ambalate să intre subtil în dieta noastră zilnică.

„Spui ADIO tuturor produselor de ronțăit, fie ele dulci sau sărate, pe care le mănânci fără să-ți fie foame și pe care capul nu le percepe ca mâncare…deși ele dublează aportul caloric dintr-o zi!! Spui ADIO mâncatului pe fugă sau pe pilot automat, tolănit în canapea, plictisit în fața unui ecran, iritat și agitat în trafic, obosit și nemulțumit la birou. Ciorba și tocănița trebuie consumate cu lingura, așezați la masă…un obicei care trebuie recăpătat!”, a mai explicat Mihaela Bilic.

Citește și: Ce să mănânci dimineața, la prânz și seara, ca să îți revii după excesele de Crăciun și Revelion: Grăsimea nu se depune și nu se pierde imediat

Renunțați la produsele ambalate din comerț

Conform Mihaelei Bilic, tot ce este preparat în casă  „este bogat în apă, are volum mare și densitate calorică mică, deci ni se pare că am mâncat mult și ne săturăm mai repede decât dintr-un pachet de biscuiți uscați…fie ei și digestivi”.

Citește și: Știi câte zile rezistă friptura de porc în frigider, de fapt? Dacă nu o mănânci până atunci, arunc-o la gunoi!

Pe de altă parte, produsele ambalate din supermarketuri „sunt un fel de concentrat de calorii, din care lipsește ingredientul esențial pentru sănătate și siluetă: apa!”.

„Mâncarea gătită este făcută din ingrediente simple, pe care tu le pui în oală sau în cratiță, deci poți controla cantitatea de zahăr și grăsime, alegi rețeta și metoda de gătire… ADIO E-uri, conservanți, emulsifianți, coloranți și alte chimicale care seamănă a mâncare!

ADIO mâncat pe ascuns sau compulsiv, adio scotocit prin dulapuri în toiul nopții după ceva dulce, ADIO ciuguleli de poftă… ciorba și tocănița le mănânci de foame și chiar presupun un pic de efort și de organizare, trebuie gătite și încălzite, ne dau răgazul să ne gândim de două ori dacă merită de calorii”, a mai precizat Mihaela Bilic, pe rețelele de socializare.

Sursa foto: Shutterstock&Facebook Mihaela Bilic

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân