Ce alimente să consumi la micul dejun pentru a combate anxietatea de dimineață

  • Publicat:

Ți s-a întâmplat vreodată să te culci stresată pentru că a doua zi aveai un examen important, un interviu sau un zbor și să te trezești mai devreme decât era prevăzut? Ei bine, acest lucru poartă denumirea de anxietate de dimineață.

Iar o metodă excelentă de a gestiona anxietatea de dimineață stă în… alimentație! Un mic dejun echilibrat, spun specialiștii, face minuni pentru stres, sprijinind în același timp și organismul pentru o mai bună funcționare în timpul zilei.

Ce mâncăm la mic dejun pentru a scăpa de anxietate?

Ouă

Ouăle sunt alimente complexe care te ajută să combați anxietatea de dimineață căci sunt pline de aminoacizi esențiali, benefici pentru creierul nostru.

Iaurt

Iaurtul este atât de la îndemână atunci când n-ai timp și nici chef pentru a pregăti micul dejun. Cercetările au dezvăluit o mare legătură între sănătatea intestinală și cea psihică. Astfel, probioticele din iaurt îi vor face un mare bine microbiomului tău.

Fulgi de ovăz

Cu beneficii dovedite asupra scăderii colesterolului, fulgii de ovăz sunt alimente pline de fibre, conferă sățietate și îți dă energie pentru întreaga zi. Alege să îi combini cu kefir pentru un plus de probiotice și folosește fructele tale preferate pentru un plus de savoare.

Avocado

Plin de grăsimi sănătoase și cu un gust absolut delicios, avocado poate fi combinat cu ou fiert și un strop de lămâie. Micul dejun va fi unul hrănitor și te va echilibra mental, astfel încât să poți începe ziua cu zâmbetul pe buze!

Somon

Bogat în acizi de tip Omega3, somonul ar trebui să facă parte din alimentația ta de zi cu zi. Consumul de somon sprijină funcțiile cognitive și, implicit, reduce anxietatea.

Consumul de cofeină accelerează anxietatea

De asemenea, dacă poți renunta la cafeaua de dimineață, ar fi excelent! Cofeină accelerează ritmul cardiac și îți dă senzația de agitație, ceea ce poate anula afectele calmante ale alimentelor mai sus enumerate.

Citește și: 5 carbohidrați antiinflamatorii pe care ar trebui să îi consumi zilnic

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân