Știi câte zile rezistă friptura de porc în frigider, de fapt? Dacă nu o mănânci până atunci, arunc-o la gunoi!

  • Publicat:
Știi câte zile rezistă friptura de porc în frigider, de fapt? Dacă nu o mănânci până atunci, arunc-o la gunoi!

În perioada sărbătorilor, friptura de porc este nelipsită de pe mesele românilor. Cârnații, cotletele, mușchiul sau ceafa, proaspete sau afumate, făcute pe grill sau la cuptor reprezintă felul principal de mâncare, alături de celebrele sarmale. Doar că de cele mai multe ori, în frenezia pregătirilor, ajungem să preparăm mult mai multă carne decât putem consuma de Crăciun. Îți spunem cât timp poți păstra în siguranță friptura de porc în frigider și ce se întâmplă dacă depășești acest interval.

Cât timp se păstrează friptura de porc în frigider

Carnea de porc gătită poate fi păstrată la frigider timp de trei-patru zile, însă nu mai mult. Dacă a trecut această perioadă, carnea poate dezvolta bacterii. Principalul risc la care te expui este acela de toxiinfecție alimentară. Pusă la congelator, friptura de porc poate fi păstrată până la șase luni. Carnea afumată, precum cârnații sau coastele, se păstrează până la un an la congelator.

Ce să faci cu friptura de porc rămasă de la Crăciun

Friptura de porc este recomandat să fie gătită cât mai aproape de momentul în care este servită. Dacă a rămas friptură de porc, ea poate fi păstrată la frigider și reîncălzită la următoarele mese. Se va încălzi friptură doar câtă se mănâncă, iar bucățile de carne reîncălzite vor trebui aruncate.

În cazul în care a rămas o cantitate mai mare de friptură gătită și nu o mai mănânci, o poți pune în punguțe sau caserole la congelator, pentru a o păstra o perioadă mai îndelungată. La frigider nu rezistă prea mult timp, după cum ai văzut deja, de aceea este recomandat să o congelezi.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân