Ce alimente ar trebui să eviți la micul dejun de la bufetul suedez al hotelurilor

Bufetul de mic dejun de la hoteluri poate părea o alegere delicioasă și convenabilă, însă microbiologul Jay Tetro avertizează că anumite alimente pot reprezenta un adevărat risc pentru sănătate.
  • Publicat:
Ce alimente ar trebui să eviți la micul dejun de la bufetul suedez al hotelurilor

Bufetul de mic dejun de la hotel este, fără îndoială, foarte tentant. Cu toate acestea, un specialist în microbiologie a oferit un sfat prețios și puțin cunoscut cu privire la mâncarea care se servește la micul dejun.

Alimente de evitat de la bufetul suedez

Într-un interviu acordat pentru Mashed, microbiologul Jay Tetro a subliniat că turiștii pot fi expuși riscului de toxiinfecții alimentare atunci când se delectează cu anumite preparate. Printre alimentele menționate de acesta se numără clătitele, cerealele și ouăle jumări. Acestea sunt considerate neapetisante deoarece sunt reîncălzite pe parcursul zilei, pierzându-și astfel prospețimea și gustul inițial.

Însă, cel mai important lucru pe care Jay Tetro îl recomandă este evitarea completă a condimentelor.

„Dacă sunt doar deschise și există linguri și alte ustensile acolo, atunci există o mare probabilitate ca oamenii să își bage degetele în ele. Știm cât de bine se spală oamenii pe mâini. Există un potențial ridicat de contaminare.” a declarat el pentru Daybreak Alberta.

Ce nu trebuie să faci la un hotel

Aceste avertismente nu sunt singurele referitoare la facilitățile oferite de hoteluri. Un videoclip viral pe TikTok, o internaută sfătuiește călătorii să evite șampoanele, balsamurile și gelurile de duș oferite de hoteluri.

„Iată sfatul tău. Nu folosi niciodată acestea,” a spus femeia în videoclip. „De ce? Pentru că nu sunt securizate.”

Femeia a deschis capacul unor sticle de dimensiuni mari, demonstrând cât de ușor este pentru alți oaspeți să adauge propriile substanțe în acestea.

„Pot pune vopsea de păr, înălbitor, orice în aceste sticle. Nu folosiți niciodată acestea,” a reiterat ea.

„Întotdeauna îmi aduc propriile produse atunci când călătoresc,” a continuat ea.

„Dacă nu îți aduci propriile produse, sună la recepție și cere un set nou sau.”

Alegerea alimentelor și a produselor de îngrijire personală potrivite nu doar că garantează o experiență mai plăcută, dar poate preveni și potențiale probleme de sănătate.

Sursă – https://www.indy100.com/viral/hotel-buffet-avoid-contamination

Sursă foto – Rawpixel / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc