Care este cea mai sănătoasă carne din lume. Puțini se așteptau la asta!

Într-un articol publicat de Heidelberg24.de am descoperit care este cea mai sănătoasă carne din lume. Puțini se așteptau la asta!
  • Publicat:
Care este cea mai sănătoasă carne din lume. Puțini se așteptau la asta!
Care este cea mai sănătoasă carne din lume. Puțini se așteptau la asta!

Carnea este o sursă esențială de proteine și vitamine, motiv pentru care este considerată și cel mai sănătos aliment, iar ocietatea Germană de Nutriție (DGE) recomandă ca acest produs de origine animală să facă parte dintr-o dietă echilibrată. Într-un articol publicat de Heidelberg24.de am descoperit care este cea mai sănătoasă carne din lume.

Cea mai sănătoasă carne din lume

Uită de grătarele cu ceafă de porc sau de suculenta vită pe care obișnuiești să o consumi frecvent. Îți reamintim că medicii nu recomandă carnea roșie, ba mai mult, avertizează că ea este vinovată de apariția multor boli cu care românii, iubitori de crescut porc la curte, se confruntă. Printre aceste afecțiuni putem reaminti cu ușurință de cancer (de sân, colorectal, uterin sau chiar de plămâni), bolile cardiovasculare și obezitatea. Bineînțeles, asocierea cu aceste boli se face atunci când carnea roșie este consumată în exces.

În schimb, carnea slabă precum puiul sau curcanul sunt cu adevărat ușoare și, prin urmare, sunt adesea prima alegere pentru o dietă sănătoasă. Nu doar cantitatea de grăsime joacă un rol important în stabilirea titlului pentru „cea mai sănătoasă carne din lume”, ci și modul în care animalele au fost hrănite.

Majoritatea experților în nutriție susțin că păsările de curte se află în fruntea listei. Nu numai că au un conținut scăzut de grăsimi, dar conțin și multe proteine ​​valoroase. Pieptul de pui este deosebit de slab și bogat în proteine, în timp ce carnea de curcan conține, de asemenea, mulți dintre nutrienții importanți: fier, potasiu, zinc și vitaminele B.

Pe locul doi se află carnea de vânat. Fără antibiotice hrănite, sărace în grăsimi și bogate în acizi grași omega-3 nesaturați, vânatul sălbatic este, de asemenea, considerat sănătos. Însă, are o avertizare: riscul de apariție a metalelor grele, reziduurilor de pesticide, boli și paraziți, este mai mare la carnea sălbatică decât la carnea din agricultura industrială.

Locurile trei și patru sunt câștigate de carnea de vită și miel. Reamintim că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat carnea roșie drept cancerigenă. Vitele europene sunt în special legate de cancerul de colon.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân