Băutura pe care pacienții cu diabet trebuie să o consume zilnic. Te costă 3 lei pe zi

Iată care este băutura pe care pacienții cu diabet trebuie să o consume zilnic. Costă 3 lei.
  • Publicat:
Băutura pe care pacienții cu diabet trebuie să o consume zilnic. Te costă 3 lei pe zi
Foto: shutterstock

Pacienții cu diabet de ce cele mai multe ori se lovesc de informații legate de ceea ce ar trebui să mănânce sau că trebuie să se împrietenească cu porțiile mici. Dar rareori se vorbește despre băuturile pe care ar trebui să le consume. Iată care este băutura pe care pacienții cu diabet trebuie să o consume zilnic.

Băutura pe care pacienții cu diabet trebuie să o consume zilnic

Nu este greu de ghicit. Despre apă este vorba și, poate că pare un răspuns banal, dar aceasta ajută cel mai bine pacienții cu diabet să se mențină hidratați. Și nu doar pe ei, ci și pe cei care nu suferă de nicio afecțiune.

Pacienții cu diabet trebuie să consume băuturi care nu conțin calorii, iar apa este cea mai bună alegere pentru că ea nu afectează nivelul glicemiei și te menține hidratat. Poți opta și pentru băuturi care vin la pachet cu nutrienți benefici, dar acestea ar trebui consumate în cantități mici. Să nu uităm de prezența carbohidraților. Poți opta pentru apă plată, apă minerală sau apă cu arome și zero calorii.

Câtă apă ar trebui să bei?

Potrivit Academy of Nutrition and Dietetics, femeile ar trebui să consume 2L pe zi, în timp ce bărbații ar trebui să consume 3L pe zi. Bineînțeles, aceste date sunt estimative, mai ales că poți consuma fluide atât din alimente, cât și băuturi. 20% din apa de care ai nevoie provine din alimente, în special din fructe și legume și, în plus, diferă cantitatea de apă pe care trebuie să o consumăm de la o persoană la alta, în funcție de nivelul de activitate, mediul în care se află, starea generală de sănătate și dacă ești însărcinată sau alăptezi.

Iată câteva sfaturi care să te ajute să bei mai multă apă într-o zi:

1. Trebuie să-ți asculți corpul. Setea este principalul mod prin care organismul îți transmite că are nevoie de hidratare, în special dacă ești o persoană activă sau trăiești într-un mediu umed sau cald.

2. Obișnuiește-te să bei apă pe timpul zilei. Poți folosi aplicații mobile care să-ți reamintească din oră în oră că trebuie să bei apă.

3. Poartă o sticlă cu apă cu tine. Ai nevoie de o sticlă de apă reutilizabilă pe care să o porți permanent după tine. În felul acesta vei îți vei aminti că este nevoie să bei apă. Mai des.

4. Adaugă aroma preferată. Știm, dacă nu te înțelegi cu acest obicei este greu să îți placă gustul apei, mai ales dacă ești obișnuit să bei sucuri carbogazoase, ceaiuri sau energizante. Pentru a-i schimba gustul folosește câteva felii de lămâie, mentă sau castravete.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân