Alimentul miraculos care conține de 10 ori mai mult Omega3 decât somonul. Se găsește în orice supermarket, dar românii îl ignoră

  • Publicat:
Alimentul miraculos care conține de 10 ori mai mult Omega3 decât somonul. Se găsește în orice supermarket, dar românii îl ignoră
Sursa foto: shutterstock

Acizii grași de tip Omega3 sunt nutrienți indispensabili organismului uman, considerați acizi grași esențiali polinesaturați.

Aceștia nu pot fi produși în corp și este necesară asimilarea lor din alimentație sau din suplimentele alimentare.

Astăzi vom vorbi despre semințele de in, o sursă naturală de Omega3.

Semințe de in, un super aliment ce sprijină sănătatea inimii

Semințele de in sunt o sursă naturală bogată de acizi grași omega-3, precum și de fibre solubile și insolubile, care sunt benefice pentru sănătatea inimii.

Acizii grași Omega3 sunt esențiali pentru sănătatea cardiovasculară și pot ajuta la reducerea nivelului de trigliceride din sânge, reducerea inflamației și scăderea tensiunii arteriale.

Consumul de semințe de in poate fi o modalitate bună de a obține acizi grași Omega3, mai ales pentru cei care nu consumă somon sau alte surse de acizi grași de tip Omega3.

Trebuie mâncate în cantități moderate

Este important de restinut că semințele de in trebuie consumate în cantități moderate și în formă măcinată sau înmuiată pentru a maximiza absorbția nutrienților.

Semințele de in: beneficii multiple pentru sănătate

Favorizează digestia

Semințele de in sunt o excelență sursă de fibre solubile și insolubile care pot sprijini menținerea scaunelor regulare și prevenirea constipației.

Ajută la scăderea nivelului de colesterol

Semințele de in reduc nivelul total de colesterol din sânge și scad colesterolului rău (LDL).

Promovează o tensiune arterială optimă

Alături de alte proprietăți benefice ale semințelor de in, se evidențiază și eficacitatea să pentru a ajută la reducerea nivelului tensiunii arteriale.

Reduc tulburările inflamatorii

Uleiul de in poate ajută la reducerea inflamației în bolile cronice, cum ar fi bolile de inima. De asemenea, ajută și în bolile autoimune, cum ar fi artrită reumatoidă sau lupusul.

Sprijină buna funcționare mentală

Consumul de semințe de in ajută la îmbunătățirea unor simptome depresive și poate contribui la îmbunătățirea memoriei spațiale, în special la vârstnici și adulți cu probleme de comportament, cum ar fi schizofrenia.

Ajută la menținerea unei greutăți corporale optime

Fibra furnizată de semințele de in crește senzația de sațietate și scade apetitul exagerat. Acest lucru contribuie la pierderea în greutate, ajutând la evitarea aportului de calorii, eliminarea grăsimilor și reducerea circumferintei taliei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân