Alimentele care îți înrăutățesc durerile articulare

Iată cum ar trebui să arate dieta și care sunt alimentele care îți înrăutățesc durerile articulare.
  • Publicat:
Alimentele care îți înrăutățesc durerile articulare
Foto: shutterstock / Alimentele care îți înrăutățesc durerile articulare

Dacă te confrunți cu dureri articulare sau umflături, află că există numeroase motive care stau în spatele acestei probleme, dar cea mai comună dintre ele este artrita. La rândul ei, artrita este de peste 100 de tipuri și este asociată durerilor articulare sau bolilor articulare. Iată cum ar trebui să arate dieta și care sunt alimentele care îți înrăutățesc durerile articulare.

Zahărul adăugat

Carbohidrații rafinați și zahărul adăugat ar trebui evitați sau reduși în dieta pacienților cu artrită, iar asta pentru că sunt inflamatori și pot declanșa artrita și exacerba durerea. Asta nu înseamnă că trebuie să renunți la desert pentru totdeauna, dar o idee excelentă ar fi să-ți monitorizezi cantitatea de zahăr adăugat pe care o consumi și să optezi pentru surse naturale precum fructe.

Gluten

Pentru o persoană care nu suferă de artrită, alimentele care conțin gluten sunt sigure de consum. Din păcate, în cazul pacienților care se confruntă cu dureri articulare consistente, glutenul este un factor care contribuie la intensificarea lor.

Alimentele procesate

Alimentele procesate, deși sunt delicioase și accesibile, vin la pachet și cu aspecte negative, inclusiv înrăutățirea durerilor articulare și inflamațiilor. Potrivit Autoimmunity Reviews, alimentele procesate exacerbează simptomele artritei contribuind la factori precum creșterea ăn greutate și apariția inflamațiilor.

Carnea roșie

Înlocuiește carnea roșie și carnea procesată cu proteinele vegetale pentru a reduce simptomele de durere și inflamații. Potrivit American Journal of Clinical Nutrition, un consum crescut de carne roșie este asociat inflamațiilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân