Alimente de toamnă pentru digestie. Te scapă de constipație, balonare și gaze

Există câteva alimente de toamnă pentru digestie, care promit să te scape de problemele digestive. Iată ce să ai pe lista de cumpărături.
  • Publicat:
Alimente de toamnă pentru digestie. Te scapă de constipație, balonare și gaze
Foto: shutterstock

Am intrat oficial în sezonul rece, iar asta înseamnă că odată cu venirea toamnei, aroma de dovleac, plăcinta de mere și coșurile cu legume de sezon sunt pregătite. Există însă câteva alimente de toamnă pentru digestie, care promit să te scape de problemele digestive.

Alimente de toamnă pentru digestie

Sfeclă

Sfecla este o sursă naturală de nitrați pe care organismul îi transformă în oxid nitric care ajută la relaxarea vaselor de sânge. Asta înseamnă că o circulație sangvină poate duce la numeroase beneficii pentru sănătate. Pentru că sănătatea sistemului digestiv este asociată sănătății inimii și tensiunii arteriale, sfecla oferă nutrienți benefici, pentru că ea conține antioxidanți și aproape 4 grame de fibre.

Dovleacul ghindă

Dovleacul ghindă are o culoare foarte portocalie, iar asta pentru că este bogată în carotenoide, același antioxidant care se regăsește în morcovi. Sunt esențiali pentru digestie și se pot absorbi ușor în organism.

Varză mov

Varza mov sau varza roșie trebuie să se regăsească în sezonul rece pe lista ta de cumpărături, pentru că se clasează excelent pe lista de alimente de toamnă ideale pentru digestie. Conține fitochimicale care luptă împotriva cancerului și conține și antocianine, excelente pentru creier.

De asemenea, varza roșie poate reduce riscul de diabet, iar datorită conținutului de fibre și apă te ajută să ai o digestie sănătoasă. Este o alegere excelentă ca garnitură sau baza unei salate.

Iată 10 alimente pe care să le consumi la început de toamnă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân