Încerci să scapi de grăsimea abdominală înainte de vacanță sau un eveniment? Cunoaștem scenariul. Vestea bună: nu trebuie să te înfometezi pentru a reduce grăsimea din zona taliei. Vestea mai puțin bună: va trebui să faci unele schimbări alimentare. De care să te și ții!
Deși nu există alimente magice care topesc grăsimea peste noapte, unele pot accelera metabolismul, reduce balonarea și sprijini pierderea de grăsime mai eficient decât clasicele abdomene (care întăresc mușchii, nu elimină grăsimea). Iată cele 8 alimente recomandate pentru combaterea grăsimii abdominale.
Citește și: Planul revoluționar prin care slăbești 30 de centimetri în talie în 6 luni, dezvăluit de Cori Grămescu
Deși este considerat un fruct, avocado este plin de grăsimi mononesaturate sănătoase, care ajută la reducerea depozitării grăsimii abdominale. Conține și multă fibră, ceea ce te ajută să te simți sătul mai mult timp.
Ouăle sunt o alegere ideală pentru micul dejun, dar excelentă în orice moment al zilei! Sunt o opțiune bogată în proteine, care stimulează arderea grăsimilor și reduc pofta de mâncare. De asemenea, pot stabiliza nivelul insulinei, un factor important în reducerea grăsimii abdominale.
Pline de antioxidanți și fibre, care reduc inflamația. Dulceața lor naturală poate potoli pofta de zahăr, dar sunt și mai sărace în zahăr comparativ cu alte fructe.
Spanac, kale, varză collard, salată romaine, toate sunt sărace în calorii, bogate în nutrienți, conțin multă apă și fibre. Pot ajuta la reducerea balonării și îmbunătățirea digestiei.
O alegere excelentă de carbohidrat. Sunt bogați în amidon rezistent și fibre, care te mențin sătul și stabilizează glicemia. Pot ajuta și în combaterea rezistenței la insulină, asociată cu grăsimea abdominală.
Migdale, nuci, fistic, toate conțin grăsimi sănătoase și proteine care mențin senzația de sațietate și reduc poftele. Studiile arată că persoanele care consumă regulat nuci au circumferința taliei mai mică.
Conține catechine și cofeină, care pot stimula arderea grăsimilor, mai ales a celei viscerale (din jurul organelor). Ideal de băut pe parcursul zilei, în locul cafelei sau băuturilor îndulcite.
Iaurtul grecesc neîndulcit și degresat este bogat în proteine și conține probiotice care susțin digestia și reduc balonarea. De asemenea, contribuie la echilibrul florei intestinale, care influențează depozitarea grăsimilor.
Foto: shutterstock