9 alimente care nu expiră niciodată. Le poți consuma și peste 50 de ani!

Iată ce poți ține în bucătărie fără să-ți faci griji că expiră, pentru că pot fi alimente pe care să le consumi chiar și peste 50 de ani.
  • Publicat:
9 alimente care nu expiră niciodată. Le poți consuma și peste 50 de ani!

Când vine vorba de perioada de valabilitate a alimentelor, multe dintre ele au o dată de expirare pe care trebuie să o ținem minte. Cu toate astea, există o categorie de alimente care nu expiră niciodată. Iată ce poți ține în bucătărie sau cămară, fără să-ți faci griji că expiră, pentru că pot fi alimente pe care să le consumi chiar și peste 50 de ani.

Mierea

Mierea conține o enzimă specială care inhibă apariția bacteriilor, iar modul în care este procesată și depozitată face ca mierea să reziste foarte mult timp. Pentru a evita cristalizarea, ideal este să o ții într-un borcan bine sigilat, iar în cazul în care se întărește, pune borcanul într-un bol cu apă călduță și amestecă în ea până se înmoaie.

Orezul

Orezul alb, sălbatic sau basmati rezistă ani la rând. Așa cum depozitezi cerealele, așa poți depozita și orezul. Singura excepție de la această regulă este orezul brun, care conține uleiuri naturale și care accelerează procesul de râncezeală.

Cafeaua instant

Oricând ai poftă de cafea, ține minte că aceasta este ideală în orice moment al zilei. Cafeaua instant rezistă mult timp pentru că nu este acompaniată de umiditate.

Oțetul alb

Datorită acidității sale, oțetul alb, distilat, va rămâne neschimbat până la ultima picătură. Așadar, îl poți folosi în orice moment la salată sau în casă la curățenie.

Extractul de vanilie

Extractul pur de vanilie este varianta care nu expiră niciodată! Conținutul de alcool ajută la menținerea prospețimii și mirosului pentru totdeauna.

Sarea, în TOP alimente care nu expiră niciodată

Să ne aducem aminte de tabelul periodic al elementelor. Sarea sau clorura de sodiu este un mineral natural care se regăsește în pământ. Așadar, nu ar trebui să ne surprindă faptul că nu expiră. Întotdeauna optează pentru sare de mare sau sare kosher.

Fasolea uscată

Fasolea uscată este un dar de la Dumnezeu! Conține numeroase proteine și fibre și are o durată de viață foarte lungă, spre deosebire de suratele ei la conservă, care sunt bogate în sodiu.

9 alimente care nu expiră niciodată. Le poți consuma și peste 50 de ani!

Zahărul

Zahărul la rândului lui, indiferent că vorbim de cel alb, brun sau chiar pudră, nu are dată de expirare, dar se poate usca destul de ușor.

Tăriile

Cu toții cunoaștem pe cineva care are în colecție o sticlă de whiskey destul de veche. Află că dacă sunt depozitate corespunzător, într-o încăpere răcoroasă și uscată, nu va expira.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân